Els Agents Rurals han denunciat un persona de Sant Feliu de Guíxols que va pescar una tonyina vermella de 40 quilos. El van observar des de la costa i el van esperar a port.
La tonyina vermella és una espècie protegida i si es pesca s’ha de tornar al mar.
En el cas d’aquest pescador, no disposava d’autorització específica del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, l’havia pescat en època de veda (va del 16 de juny al 14 d’octubre o quan s’esgota la quota anual), no ho havia comunicat i havia desembarcat en un port no autoritzat, el port nàutic de Port d’Aro.
El cap dels Agents Rurals, Ignasi Dalmases, ha declarat a la Cadena Ser que van observar els seus moviments des de la costa i pel material que portava a l’embarcació, la captura no va ser casualitat.
Dalmases diu que en aquesta època de l’any els Agents Rurals intensifiquen la vigilància perquè les tonyines passen a prop de la costa i els pescadors ho saben.
Segons la Generalitat, es tracta d’una infracció greu i la multa oscil·la entre els 151 € i els 30.000 €. També se li poden comissar les arts de pesca.