DENUNCIAT PER PESCAR UN TONYINA VERMELLA

Els Agents Rurals han denunciat un persona de Sant Feliu de Guíxols que va pescar una tonyina vermella de 40 quilos. El van observar des de la costa i el van esperar a port.
La tonyina vermella és una espècie protegida i si es pesca s’ha de tornar al mar.
En el cas d’aquest pescador, no disposava d’autorització específica del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, l’havia pescat en època de veda (va del 16 de juny al 14 d’octubre o quan s’esgota la quota anual), no ho havia comunicat i havia desembarcat en un port no autoritzat, el port nàutic de Port d’Aro.
El cap dels Agents Rurals, Ignasi Dalmases, ha declarat a la Cadena Ser que van observar els seus moviments des de la costa i pel material que portava a l’embarcació, la captura no va ser casualitat.
Dalmases diu que en aquesta època de l’any els Agents Rurals intensifiquen la vigilància perquè les tonyines passen a prop de la costa i els pescadors ho saben.
Segons la Generalitat, es tracta d’una infracció greu i la multa oscil·la entre els 151 € i els 30.000 €. També se li poden comissar les arts de pesca.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació