I després

DEMANEN PRESÓ PER A UN MOSSO DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

El fiscal manté la petició de tres anys de presó per al mosso d’esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols que va accedir a unes bases policials i a qui, per aquest fet, acusen d’un delicte contra la intimitat, ha informat El Punt Avui. L’acusació pública manté el seu relat després que, ahir, se celebrés el judici a l’Audiència de Girona, en què l’acusat es va acollir al seu dret a no declarar. No va respondre ni les preguntes del fiscal ni la del seu acusat. Al judici no van acudir els afectats com a acusació particular, ja que van decidir retirar-se. El mosso jutjat no exerceix com a agent des de l’any 2010.

Els fets es remunten pels volts del març del 2009, quan el sospitós va demanar a una agent que entrés en una de les bases de dades pròpia del cos per cercar informació sobre una parella veïna del mosso acusat. Concretament s’hauria fet una recerca amb el nom de la suposada afectada amb l’objectiu de comprovar si havia estat víctima de violència de gènere, sense que aquestes consultes estiguessin emmarcades en cap investigació policial. Posteriorment, entre l’1 d’abril i el 14 de maig del 2009, l’acusat va accedir ell mateix a una de les bases de dades del cos i va efectuar-hi 51 recerques –25 sobre ella i 26 sobre ell– de la parella veïna. Segons sosté el ministeri fiscal, més tard, el 5 de maig del 2009, hauria utilitzat l’usuari i la clau d’accés d’una caporal per dur a terme una recerca de les mateixes persones en una base de dades de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil. A aquesta base només tenen accés determinats mossos i el sospitós no tenia autorització.

El fiscal, durant el judici, va assegurar que l’acusat va accedir a aquestes dades de forma “il·legítima”. “Va fer servir la seva condició d’agent de l’autoritat” per accedir a diferents bases de dades policials per recollir els antecedents dels seus veïns, argumenta l’acusació pública. “Va ser una actuació irregular i il·legal”, conclou. A banda de la pena de presó, el fiscal demana que el mosso pagui una multa de 6.600 euros i que l’inhabilitin durant vuit anys.

Per la seva banda, l’advocat de la defensa sol·licita la lliure absolució. Si bé reconeix que no hi havia una investigació en curs, justifica que “va fer el que s’hauria fet igualment davant d’un fet tan greu com aquest”. “No ho va publicar a les xarxes socials ni ho va fer públic; el seu objectiu era portar-ho al jutjat”, assegura l’advocat de la defensa. El lletrat recorda que per aquests fets ja hi va haver oberta una investigació interna i que el mosso ja va ser suspès de sou i feina durant dos mesos.

El cas ha quedat vist per a sentència i, els pròxims dies, els magistrats emetran una sentència.

 

El més llegit

I després