I després

Crides als treballadors de CESPA perquè tornin a la feina

Compartiu aquesta història

Les rates fan acte de presencia a la vaga de recollida d’escombraries dels treballadors de CESPA de Sant Feliu, únic municipi de l’Estat, que reivindiquen el privilegi de no ser afectats per la Reforma Laboral aprovada a Madrid i que afecte a tota Espanya.

L’empresa no escolta aquesta reivindicació adduint que aquesta és una competència de l’Estat i els treballadors insisteixen en la seva demanda de blindar-se davant hipotètics acomiadaments.

Aquesta posició dels més de 60 treballadors, està afectant seriosament la imatge de la ciutat i l’Ajuntament està denunciant davant del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat que no s’estan complint els serveis mínims al temps que no entén com aquest organisme va donar llum verda a aquesta vaga quan la reivindicació tracta qüestions de caràcter estatal que no tenen res a veure amb les competències en les quals pot intervenir una corporació local.

En les darreres hores, des de Ràdio Sant Feliu, a més de l’Ajuntament, el president de la Cambra de Comerç, Joan Puig i la presidenta de l’Associació de Comerciants Centre Ciutats, Marian Bretones, han fet crides adreçades als treballadors per tal que, respectant les seves reivindicacions, tornin a la feina, al temps que continuen negociant, atès que aquesta situació està afectant seriosament als botiguers, i per extensió al turisme, a més dels ciutadans que assisteixen impotents a la manca d’un servei que paguen religiosament i que ja ha suposat un increment en els sous d’aquests treballadors d’un 31,5% en els darrers 5 anys, augments que han repercutit en les taxes d’escombraries que han hagut d’assumir els guixolencs.

Joan Puig Va dir que tot i que respecta el dret de vaga, quan les reivindicacions són lícites, no entén com aquest col·lectiu de treballadors guixolencs pot emprendre aquestes accions contra els seus conciutadans i, fent una crida a la responsabilitat, els demana que negociïn però que facin la feina que els pertoca per respecte i col·laboració amb els serveis que tenen assignats.

Marian Bretones, en la mateixa línia, va declarar que aquesta situació està afectant greument el petit comerç que ja té prou dificultats amb una temporada turística molt complicada i que no deixin de negociar però tampoc de treballar perquè està en joc la imatge i la subsistència del petit comerç de Sant Feliu.

Entretant, s’han produït incidents derivats de l’acumulació de deixalles i la presència de rates en punts com a la porta de l’edifici de l’antic Hotel Regina on algú va calar foc. També, davant l’acció d’alguns veïns de llençar verí als rosegadors, l’Ajuntament adverteix el següent a través d’un comunicat:

En relació a la sortida de rates que l’acumulació de deixalles està provocant, s’estan reforçant punts de tractament raticida de la zones més afectades per l’acumulació d’escombraries. Està clar però que qualsevol producte queda minvada la seva eficàcia amb l’aparició de menjar a la via pública a través de les deixalles i que fins que no es pugui eliminar l’origen no desapareixeran les rates . Cal tenir en compte que s’ha de ser molt curós amb l’aplicació dels productes raticides atès q la seva toxicitat fa que no es puguin aplicar directament a la via pública.

El més llegit

I després