El regidor de Seguretat Ciutadana de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ernesto Asurmendi, ha facilitat les dades de la darrera setmana pel que fa a les actuacions que han tingut lloc a la ciutat, tant en els controls policials com en l’atenció d’emergències domiciliàries a la ciutadania.

Fins a dia d’avui s’han realitzat 1.040 actuacions de controls policials en total a la ciutat, incrementat la xifra en un 22% respecte a fa 7 dies.
S’han efectuat 29 actuacions en establiments comercials, tancant-los per no respectar el decret d’alarma. Aquestes denúncies han augmentat, respecte la setmana passada, un 26%.

Fins a data d’avui s’han denunciat a 483 persones per no respectar el confinament decretat, incrementat-se la xifra un 7% respecte a les darreres dades, sobretot degut a les visites de segons residents, dels quals se n’han denunciat 207 fins ara.

D’altra banda, fins avui  s’han realitzat 137 actuacions policials en assistències urgents a domicili, incrementant les xifres un 14% respecte a la setmana passada.

El regidor ha volgut destacar lagran tasca” que estan realitzant els voluntaris de Protecció Civil “que porten tota la setmana ajudant en el repartiment de mascaretes i portant el pes de l’entrega de tot tipus de material escolar als alumnes de la ciutat que ho necessiten”.

Pel que fa a la fase zero, que s’ha iniciat aquest dilluns 4 de maig, el regidor comenta que hi ha “uns canvis importants en contrast amb la setmana passada” i que per tant “hem d’intentar evitar aglomeracions i utilitzar les mesures de protecció que tenim al nostre abast per evitar els contagis”.