Els dies 2 i 28 de febrer i 1 i 2 de març, s’ha impartit a Sant Feliu de Guíxols un curs d’intervenció policial en violència de gènere al centre formació de Defensa Policial. Els alumnes procedien de diversos cossos policials de la comarca i s’han actualitzat els protocols de preventius i a detectar aquets tipus de delictes en l’àmbit de la llar.

Dissortadament, s’ha incrementat la violència masclista en les relacions de parella entre menors i ha estat una de les situacions que s’ha tractat en aquestes jornades.

Aquests serveis, reclamats pels pares de les  adolescents en són víctimes, es un problema de violència intrafamiliar i de parella, difícil de detectar i examinar i, a més, porten associats problemes que també afecten a les famílies.

Es considera que el policia, després de detectar el cas ha de derivar i informar als Serveis Socials, per tal de donar atenció i de fer un seguiment a la víctima, proporcionant programes de politiques socials en violència de gènere.

Cèsar Blanco, de l’àrea jurídica  i Francesc Igualador ,de la socioprofesional  han format als alumnes en les diligencies  policials, les formes de violència i el seus delictes, els drets humans, la igualtat, el marc jurídic, factors de la victimització, concepte i estereotip de gènere.

Per qualsevol dubte, en relació a la violència de gènere es pot consultar el web: http://www.violenciagenero.msssi.gob.es/profesionalesInvestigacion/seguridad/protocolos/home.htm

Si sou víctimes de violència de gènere, o bé coneixeu alguna víctima, truqueu als  telèfons: 900 900 120, o al 012