I després

“Curar-se en salut”, nou atractiu per SFG

Compartiu aquesta història

La planta quarta del Monestir acollirà a les seves sales l’exposició “Curar-se en salut”, un projecte que dimarts al migdia es va presentar a la sala Abat Panyellas del Museu d’Història on es va donar informació de la remodelació.
La proposta incideix en la necessitat de remodelar i modernitzar l’actual mostra de l’Espai del Metge i de la Salut Rural (EMSR), inaugurada el 2005. La col·laboració amb el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya permetrà transcendir a un estadi superior i esdevenir un museu de caire nacional, amb el compromís d’ubicar, en un futur proper, una seu del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC) a l’Antic Hospital Municipal de Sant Feliu de Guíxols.
Curar-se en salut serà una exposició que explica el tresor de la salut, plantejada com a patrimoni individual com a part de la responsabilitat ciutadana davant la comunitat amb un to optimista i agraït.
Aquesta exposició, que farà un viatge pel passat, present i futur de la medicina, comptarà amb un format rigorós, amè i pedagògic on, a partir d’audiovisuals, vitrines, metàfores visuals, material històric, objectes actuals, etc, es mostrarà el llarg camí de la lluita de la medicina.
Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro fa anys que treballa per fer valer un patrimoni material i immaterial relacionat amb el món de la salut a partir de la donació del fons del Dr. Martí Casals i Echegaray, metge rural que exercí a la zona de la Vall d’Aro entre 1934 i 1969. Amb un programa d’activitats i jornades consolidat gràcies a la creació de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’àmbit rural de la Universitat de Girona, amb seu al Museu d’Història.
A banda de la pròpia exposició, el projecte inclou també l’adequació de les sales Abat Panyelles -antiga biblioteca del Monestir- com a auditori per congressos i jornades, amb l’objectiu de promoure la celebració de conferències, jornades i congressos del món de la salut i també d’altres àmbits, organitzats pel propi centre o amb col·laboració amb altres institucions públiques o privades. L’auditori comptarà amb una recepció i dues sales per a jornades i congressos.
La sala principal tindrà una capacitat per 90 persones i comptarà amb una instal·lació permanent de butaques i aparell audiovisual, i la sala annexa, de caràcter polivalent, amb capacitat per unes 50 persones.
El projecte està pressupostat en 641.463,02 € i es finançarà un 50% amb l’ajut FEDER de 320.731,51 € i la resta amb un ajut PUOSC de la Generalitat de Catalunya, de 168.003,56 € i una partida de l’Ajuntament de 152.727,95 €.

VISTA 5


vista 2

AMBIT GLOBAL

El més llegit

I després