I després

Crònica del partit entre el C.D Bescanó i l’A.D Guíxols (2-1), per Josep Serrats

El Bescanó s’ha convertit en l’autèntica bèstia negre del Guíxols a Segona Catalana. Per quart curs seguit els blaugrana no han guanyat cap partit enfront d’aquest rival directe que, com a local, ha encadenat el cinquè encontre sense perdre contra els guixolencs. És cert que en aquest començament de la segona volta els de Sant Feliu, de moment, no han pogut mantenir el ritme competitiu de la primera, que van sumar 13 punts de 18 en joc. Tot i la incorporació de Sanku i de jugar dos partits seguits com a local, els ganxons han sumat 5 punts menys, que a final de temporada poden fer molta falta.

Compartiu aquesta història

“Aquesta temporada tampoc ha pogut ser”

Tot i la injusta ensopegada a Bescanó, l’Ateneu va seguir en la bona línia de joc que va mostrar els dos últims partits, però li va mancar l’encert golejador –van tenir més ocasions que el contrari-, i li va sobrar alguna decisió arbitral que el va perjudicar en el resultat final. Els de casa nostra van marxar de Bescanó amb el cap ben alt en un partit d’alta tensió, digne dels dos primers classificats, amb poques opcions de gol, degut al respecte d’ambdós conjunts, que es coneixen molt bé. Amb aquest resultat la classificació es torna a comprimir i la diferència de punts entre el primer i en tercer classificat és només de 3 punts.

En el decurs dels primers 20 minuts hi hagué màxima igualtat damunt la gespa, sense ocasions clares de gol, només un parell d’intervencions de Gurt en accions sense perill. Al minut 21, però, aquesta igualtat es va trencar quan una pilota a l’espai de Toumani va deixar sol a Omar davant de l’exporter del Guíxols Jota, superant-lo amb un tret col·locat. Va ser un vist i no vist, doncs a la jugada següent va arribar la reacció dels antagonistes amb una bona jugada per banda dreta que Muñoz va transformar en l’empat a 1. El partit va ser com una partida d’escacs, on Toni Sánchez anava sortint vencedor, anul·lant per complet el joc combinatiu d’un Bescanó que no estava a gust sobre el terreny de joc i totalment nul en atac. Qui sí va poder tornar a avançar-se al marcador va ser els ganxons, però no pogueren treure cap profit d’una doble acció molt clara (29’), en una primera meitat que van dominar i que, a part de l’acció del gol encaixat, van tenir controlat en tot moment l’adversari.

La segona part va ser d’anada i tornada, i als 55 minuts, Sanku va tenir l’1 a 2, però Jota ho va evitar amb una bona aturada, en un xoc molt bonic de veure pels espectadors. A mida que el partit avançava, els guixolencs, tret d’una intervenció del seu porter (70’), exerciren una pressió asfixiant que no deixava sortir de camp propi els jugadors del Bescanó. A mitjans de la segona part, però, va arribar la primera decisió arbitral que va perjudicar clarament el Guíxols, quan l’àrbitre no va xiular un clamorós penal d’Aleix a Sanku quan aquest encara el porter rival. Minuts més tard, una altra decisió fatal pels interessos dels de Toni Sánchez, amb la senyalització d’una falta inexistent a la banda dreta de l’atac bescanoní. El llançament de la falta el va rematar Gerard Mas, que va connectar una gran rematada de cap establint el definitiu 2-1. Fins al final, domini estèril dels de Sant Feliu i defensa numantina dels rivals, que es van quedar amb 10 per expulsió d’Aleix, i que van aguantar com van poder l’allau visitant, desaprofitant alguna acció de contraatac quan el Guíxols estava abocat a l’atac.

Per aquest encontre Toni Sánchez va introduir tres novetats en l’onze amb relació al darrer matx de lliga al Suñer davant del Sant Jaume (2 a 0), donant entrada a Riki, Toumani i Amós Gasca en lloc d´Aitor, Umar i Guillem; no va poder disposar d´Eloy Gámez, per lesió i Michel, Montero, fora de la convocatòria.

C.D. Bescanó: Masallé, Mas, Roger, Pau, Aleix, Litus (Tarifa, 61’), Pujol, Marc Feixas (Pérez, 70’), Nierga, Vega i Muñoz.

A.D. Guíxols: Gurt, Riki (Juanola, 86’), Toumani, Lanzas (Umar, 80’), Bilal, Pol Mitjà, Amós Gasca (Denilson, 77’), Omar, Callicó, Brice i Sanku.

Gols: 0-1 (21’) Omar. 1-1 (22’) Muñoz. 2-1 (79’) Mas.

Àrbitre: López Corona. T.G.: Als locals Pau, Mas i Nierga, i als visitants Amós Gasca, Riki, Lanzas, Bilal i Sanku. T.V.: Al local Aleix (89´), per doble groga.

Diumenge, al Josep Suñer, a les 4 de la tarda, s´ha de girar full ja que no serveix res més que vèncer a un Besalú que també necessita els punts per sortir dels llocs de descens.