I després

Crònica del Campionat de Segona Catalana – Grup I, entre l’A.D. Guíxols, 3 i el C.E. Empuriabrava, 3. Per Josep Serrats

El Josep Suñer no acaba de rutllar. Els números són els que són i així ho demostren, el Suñer no és un fortí. Si bé és cert que els ganxons no han perdut cap partit dels 8 que hi han jugat, no ho és menys que tan sols n’hi ha guanyat la meitat.

Compartiu aquesta història

El Josep Suñer no acaba de rutllar. Els números són els que són i així ho demostren, el Suñer no és un fortí. Si bé és cert que els ganxons no han perdut cap partit dels 8 que hi han jugat, no ho és menys que tan sols n’hi ha guanyat la meitat. Diumenge passat els blaugranes, carregats de baixes, van començar l’any cedint-hi el quart empat d’aquest curs, en aquesta ocasió enfront d’un Empuriabrava que, en el temps de descompte, van aconseguir la igualada per mitjà de Pol Compte. En un encontre que va tenir una primera part molt igualada marcada per dos gols polèmics, un per cada equip, la segona va ser totalment esbojarrada i sense cap control. Els guixolencs, després de fer el més difícil, capgirar l’1-2 advers, van veure com el rival tornava igualar el matx en l’últim sospir, provocant una nova decepció als afeccionats de l’Ateneu.

L’Empuriabrava-Castelló va ser un incordi pels de Toni Sánchez al llarg dels noranta minuts. Els de la nostra ciutat, en els primers compassos del xoc, els va costar molt trenar jugades davant un rival molt ordenat, més intens i amb dos davanters que s’entenen a la perfecció i van portar de corcoll a la defensa ganxona. Al minut 13, però, en una acció molt protestada pels visitants, Omar va aconseguir obrir la llauna, en una jugada en què l’assistent va aixecar el banderí senyalant fora de joc, però el col·legiat no va tenir cap dubte en contradir-lo i donar validesa al gol. Els blaugrana van començar a trobar espais i generar perill, com en una bona teva-meva per banda entre Omar i Aitor, que Montero va rematar des de l’interior de l’àrea per sobre del travesser. Poc després el mateix Montero va tenir una altra ocasió amb un xut que aturà el porter Sánchez. El Guíxols va intentar portar la batuta del partit, però ho va fer amb un ritme lent i sense gaire profunditat. No obstant, de vell nou, els de casa nostra van anar cedint terreny a un contrincant que va aprofitar una altra decisió polèmica per tornar a igualar el marcador. L’àrbitre va xiular una falta

per una càrrega amb l’espatlla d’un jugador blaugrana quan lluitava per una pilota dividida, la mateixa jugada que segons abans no va sancionar al davanter Pol Compte, que va estar a punt de marcar. El llançament de la falta el va rematar Moñino al fons de la xarxa (1-1). A l´inici del segon temps als propietaris del terreny els va costar molt crear perill degut al bon posicionament defensiu del contrincant. Montero ho va tornar provar amb un xut que es va perdre fora, i la més clara (53’) en una rematada de cap d’ell mateix que va sortir desviada. En el minut 55 va arribar l’1-2, arran d’una bona triangulació entre Pol Compte i Robert Fernández, que va superar la sortida de Bayona. Els de casa nostra es van esperonar i van haver de treballar de valent per evitar una derrota del tot imprevisible. Marçal, amb la col·laboració d’un defensor foraster, va tornar a posar la igualada al marcador amb un xut des de la frontal. Els ganxons van monopolitzar el control de la pilota, davant un rival que mostrava perill jugant al contraatac. Als 84 minuts Callicó hauria pogut marcar el tercer amb un llançament de falta, però finalment va ser Omar qui ho va aconseguir, de cap, va posar per davant els seus i fer esclatar de deliri la tribuna del Suñer. Quan semblava que el més difícil estaba fet i el partit estava dat i beneït, una jugada desafortunada va acabar amb un córner al minut 95. El llançament del córner, a la última jugada del partit, va suposar el definitiu empat a 3, amb una rematada de cap de Pol Compte al segon pal aprofitant una segona jugada. Per aquest partit l’entrenador del Guíxols va tenir fins a 6 baixes, d’homes titulars com Diego Zayas, Denilson i Brice, per sanció, i Riki, Eloy Gámez i Umar, per lesió. Per altra banda va recuperar Castelló, per això la convocatoria va ser de tan sols 16 jugadors, i va fer 4 canvis respecte a l’onze titular de la jornada precedent donant entrada a Bayona, Aitor, Guillem i Sandy en lloc de Gurt, Diego Zayas, Juanola i Brice. Diumenge, a les 16,30 h. només val la victòria al terreny d’un altre ascendit, el Malgrat, que està situat al 13è lloc de la taula, per arribar a la fi de la primera volta seguint al capdavant de la classificació.

A.D. Guíxols: Bayona, Bilal, Lanzas (Amós Gasca, 59’), Toumani, Aitor, Pol Mitjà, Callicó, Omar (Castelló, 90’), Guillem (Marçal, 59’), Montero i Sandy.

C.E. Empuriabrava: Sánchez, Pere Compte (Pinsach, 60’), Fageda, Moñino, Fernández (Gerard Fageda, 69’), Llach (Güell, 79’), Batlle (Labrador, 64’), Pol Compte, Ebrima (Badua, 64’), Velez i Carreras.

Gols: 1-0 (13’) Omar. 1-1 (26’) Moñino. 1-2 (55’) Fernández. 2-2 (77’) Juanola. 3-2 (84’) Omar. 3-3 (90’) Pol Compte.

Àrbitre: Macaya Valdivia. T.G.: Als locals Bilal, Lanzas, Toumani i Omar; i als visitants Badua, Ebrima, Labrador i Albert Riera, tècnic.