600 CANRIUS

CRÒNICA DE L’ACTE REIVINDICATIU AL CLUB DE MAR

La pròpia plataforma que ha convocat aquest dissabte als ciutadans a fer un bronzejat a la zona del Club de Mar del sector de Can Rius, ha distribuït entre els mitjans una nota amb el següent contingut:

“Los pobres nos quieren robar la playa” va ser el comentari d’un dels inquilins del Club de Mar quan un centenar de persones es van manifestar dissabte al migdia per reivindicar l’ús públic d’una zona que l’empresa Turispania utilitza de forma privada des dels anys 70.

La plataforma Recuperem Can Rius va modificar els cartells que hi prohibeixen l’accés posant una engaxina de “Obert a tothom” sobre el rètol de “concessió privada”. Representants de Turispania que han parlat amb membres de la Plataforma han assegurat que el rètol actual, amb aquesta redacció els havia estat dictada per l’anterior alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, de Convergència i Unió, que va escriure el text amb la seva pròpia lletra, un document que encara conserven.

L’acció i la concentració han estat impulsades també amb el suport del grup “Guíxols des del Carrer”, ERC i CUP. L’ex-regidor d’ICV-EUiA a l’ajuntament, Jesús Fernádez, s’ha adreçat al públic present per recordar l’origen de la reivindicació i el dret que els acollia per fer-la. Ara fa 3 anys es va aconseguir l’enderroc de la paret que impedia el pas a la zona. Però l’ús públic de l’espai marítim terrestre on està ubicat el solàrium encara no s’ha aconseguit.

Després d’un llarg procés  impulsat en el seu moment pel grup municipal d’ICV-EUiA, el 24 d’octubre de 2012 el Jutjat Contenciòs nº18 de Barcelona va desestimar el recurs presentat per la companyia Turispania i va obligar al compliment de la sentència  que, entre altres qüestions, fixava que es tenia que enderrocar la porta tapiada a l’entrada nord de la platja de Can Rius, retirar tots els cartells que indiquen prohibició o limitació d’accés públic i eliminar la porta metàl·lica tancada  que impedeix el pas per la zona sud. Avui, quatre anys després, la companyia Turispania ha complert només una part de la sentència.

Els representants de Turispania, que han dialogat amb els manifestants,  han assegurat que ells no s’oposen a la utilització del solàrium per a tothom, afirmació que contradiu els testimonis de diversos banyistes i inquilins del Club de Mar que han dit tot el contrari, que empleats de Turispania i alguns dels llogaters dels apartaments fan fora de la zona a les persones que no hi tenen propietats llogades o en propietat.

A part de les sentències judicials les peticions dels manifestants estan avalades per una votació unànime del Parlament de Catalunya i de l’ajuntament de la ciutat”.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació