I després

CRIDA AL BRONZEJAT REIVINDICATIU AL CLUB DE MAR

Compartiu aquesta història

La plataforma Recuperem Can Rius fa una crida als ciutadans per tal que facin us del solàrium del Club de Mar a través de la campanya “Bronzeja’t a Can Rius”, prevista per aquest dissabte, 27 d’agost a les 12 del migdia a la platja de Can Rius.

Aquest serà el destí final d’una manifestació que arrencarà a l’alçada del Nàutic Vell fins arribar just a l’espai que els propietaris dels apartaments han acotat amb uns indicadors, on hi consta “concessió privada”, situació que la plataforma considera que no es correspon dictamen del jutjat contenciós administratiu num.11 de Barcelona del març passat que insta a “la retirada de cadenes i tots els elements que obstrueixen el pas a totes les entrades a la zona, des de el Passeig President Irla fins al passeig de ronda (dues portes a dalt i a baix), els cartells que diuen que la zona prop del mar es d’us privat i fer viable l’ús públic de l’embarcador”.

Després de 40 anys de privatitzar aquest àmbit, negant l’entrada i el pas dels ciutadans a un espai públic, l’any 2013 es va aconseguir enderrocar la paret que impedia el pas cap a la zona de Sang i Fetge i Santa Rosaria però els propietaris encara intenten acotar espais púbics per al seu ús privat i exclusiu.

Així doncs, concreta la plataforma a través d’una nota, “es demana el lliure accés total de la zona marítima i us convoquem a realitzar un acte d’ocupació simbòlica de l’espai, ara destinat a ús de solàrium i realitzar un Bronzeja’t a Can Rius”.

La secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols, s’ha adherit a Plataforma Recuperem Can Rius :“aplaudim la iniciativa i animem a tota la ciutadania a participar-hi”, segons han apuntat en una nota enviada als mitjans.

A quest problema amb el Club de Mar s’hi afegeixen el de les gandules de La Taverna del Mar, l’aparcament exclusiu de socis del Club Nàutic dins de l’espigó del port, prohibits pel pla de seguretat, els abocaments il.legals i talls a l’Hotel Eden Roc, etc. En definitiva, el que es consideren abusos en les concessions que aquest estiu han estat motiu de denúncia dels ciutadans.

El més llegit

I després