I després

El Cor Catedral Smolny Sant Petersburgo and ensemble del Festival a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Seguint amb la línia del propi Festival de la Porta Ferrada, enguany es presenta una producció pròpia on s’estrenarà a nivell estatal “la Passió” del gran compositor estonià Arvo Part.
Compositor contemporani, qui ha traspassat les fronteres del públic especialitzat, per ser un dels grans compositors actuals més seguits pel gran públic. La mística i minimalisme d’algunes de les seves obres han captat l’interès i el reconeixement d’un gran nombre de seguidors.
El prestigiós Cor de la Catedral de Sant Petesburg amb els seus solistes sota la direcció del director titular Benlegsov, amb l’acompanyament de l’Ensemble instrumental del Festival seran els encarregats d’aquesta producció. Una obra per a solistes, conjunt vocal, cor amb l’acompanyament instrumental de violí, violoncel, oboè, fagot i orgue.
Aquesta composició és del tot significativa ja que és una les composicions inicials del anomenat “minimalisme sacre”, recuperant les arrels del cant gregorià i redescobrint la tradició d’aquesta forma d’expressió musical. Una altra curiositat d’aquesta magna obra és que utilitza passatges de l’Evangeli segons Sant Joan: el paper solista de Jesús el realitza un baríton i el paper de Pilats un tenor.
Arvo Pärt
, el gran representant de la música contemporània religiosa, ens acostarà a l’espiritualitat del SXXI
Arvo Pärt compositor que ha aconseguit gaudir d’un reconeixement i popularitat en vida, i on la seva música es pot escoltar en mig centenar de pel.licules, algunes tan conegudes com Terra Promesa, Les amants de pont neuf, Farhenheit 9/11…
Si per alguns és el Bach del segle XXI, per altres és el pare del minimalisme. Un dels millors compositors vius tant per la seva qualitat musical com per la seva capacitat d’atraure el gran públic.

Estrena a l’estat
Esglèsia Monestir

Entrades: 28€ / 20€
Les entrades del 48è Festival de la Porta Ferrada es posen a la venda a través del sistema Tel·Entrada (Per telèfon 902 10 12 12 o internet www.telentrada.com). També es posen a la venda les entrades a taquilla (ubicada als Baixos de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21h). Telèfon taquilla del Festival 972 32 56 88 (de dilluns a dissabte de 18 a 21h). A la taquilla és l’únic lloc on s’apliquen els descomptes per a col·lectius especials.

El més llegit

I després