I després

Control policial als motoristes que “piloten” per la costa

Compartiu aquesta història

Cada any pels volts de Setmana Santa els Mossos d’Esquadra enceten una sèrie de controls de motos els caps de setmana i festius emmarcats en l’anomenat dispositiu ‘Premod’, segons informa l’ACN.

En aquests controls cotxes policials vigilen per detectar els infractors, els vehicles camuflats els intenten filmar i els turismes amb radar busquen els motoristes que excedeixen el límit de velocitat. Tot coordinat des d’un punt de control, com el que s’ha establert aquest diumenge a la GI-682, la carretera dels 365 revolts que uneix Sant Feliu de Guíxols amb Tossa de Mar i, també, la que enllaça la localitat tossenca amb Lloret de Mar Els conductors de motos amb una potència superior són sancionats amb 500 euros i la pèrdua de quatre punts del carnet.

L’any passat se’n van fer 85 que van permetre denunciar 224 infraccions, que van des d’avançaments en línia continua o en canvis de rasants fins no portar la documentació en regla, dur uns pneumàtics desgastats, o haver manipulat la moto perquè corri més del que estableix la normativa. Aquest diumenge s’ha fet el vuitè control d’aquest 2012 a les comarques gironines, i segons les dades disponibles dels primers set dispositius, al migdia ja s’havien denunciat onze motoristes.

Durant el 2011, els Mossos d’Esquadra van denunciar 224 motoristes per infraccions en els 85 controls realitzats a les comarques gironines. Pel que fa a la sinistralitat, set persones van perdre la vida en accidents de moto, mentre que des del gener del 2012 no s’ha registrat cap víctima mortal. Els mossos realitzen cada cap de setmana, i també els dies festius, controls per enxampar els motoristes que cometen infraccions en aquests trajectes on alguns infringeixen les normes posant en perill a altres conductors i la seva pròpia seguretat.

El més llegit

I després