I després

Contemplen un voladís fins a Can Rius

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ja ha demanat permís a Costes per a la construcció d’un voladís destinat a passeig i terrasses de bar que aniria des de l’inici del passeig Rius i Calvet (Amura) fins la paret de Can Rius (Palm Beach), la qual cosa permetria eixamplar l’actual vorera, respectant l’arbrat, així com la instal·lació de les terrasses amb vista sobre el mar.
L’obra respectaria els singulars balcons ganxons així com l’arbrat. Per la part de sota s’hi podria passar igualment al temps que la nova construcció amagaria el calaix de formigó de la desembocadura de la riera del Monestir i el que, a nivell de carrer avui és una vorera irregular empetitida pels arbres i els escocells, la convertiria en un passeig més transitable.
Per aquest espai ja s’havien plantejat diverses idees que anaven des del dibuix d’un tram d’aparcament en bateria al damunt de la riera, esbossat fa molts anys per l’Associació Turística Guixolenca, fins a una zona de terrasses chill-out a nivell de platja però mai no es varen veure clares les possibilitats amb l’afegit que sobre el pas de la riera hi té competències l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua).
Segons declarava a la nostra emissora l’alcalde, Joan Alfons Albó, la idea parteix d’un empresari particular del sector que ha presentat els dibuixos i, d’entrada, l’Ajuntament veu amb bons ulls el projecte que, per plantejar la seva execució, necessita el permís de Costes que ja s’ha activat. Albó comentava que l’aspecte “és elegant i que el cost de d’inversió l’ha d’aportar el concessionari i que s’ha de lligar bé per tal que el temps d’explotació li surti a compte i que la ciutat no hagi d’avançar els diners”.
Des del consistori es contempla com una oportunitat d’anar millorant els dos extrems de la badia (antic nàutic i accés a Sant Elm) que és un dels propòsits que es té en projecte per tal de potenciar i millorar l’aspecte visual de tot l’escenari marítim guixolenc.

El més llegit

I després