I després

Consulteu aquí el darrer número de l’Arjau dedicat a les drassanes de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Com ja havíem informat anteriorment, ja és possible consultar i descarregar-se el darrer número de la revista cultural L’Arjau, editat des de l’Arxiu Municipal (Àrea d’Història, Coneixement i Difusió). En aquesta ocasió L’Arjau proposa un recorregut pel passat, present i futur de les drassanes guixolenques i la construcció de vaixells a la nostra població.

La construcció de vaixells és una de les activitats més antigues de la ciutat, abans fins i tot de la creació dels òrgans de govern de la vila. El 1258 l’abat del Monestir va autoritzar la construcció de drassanes a la platja. Al segle XVII estaven situades al Portalet i entre 1716 i 1721 varen ser drassana reial, dedicada a la fabricació de navilis per a l’Armada espanyola.

Les drassanes van tenir gran importància en el segle XIX, i en el transcurs del segle XX han estat diverses les empreses que han treballat en la fabricació de vaixells a la ciutat. De ple al segle XXI, el taller d’Agustí Cano, continuador del mestre d’aixa Ramon Gay, continua exercint aquesta professió des de Sant Feliu, enllaçant la tradició artesanal amb els nous temps.

L’Arjau també és disponible gratuïtament en format paper a les llibreries i dependències municipals. Així mateix, recordem que, per fer difusió d’aquest número de L’Arjau, del dia 2 al 14 d’agost es pot veure una exposició sobre aquest tema al pati de l’Ajuntament. En els següents horaris: de dilluns a divendres als matins de 8:00 hores a 15:00 hores, dissabte i diumenge als matins de 10:00 hores a 14:00 hores i les tardes, cada dia, de 16:00 hores a 20:00 hores.
Premeu el següent link per accedir al darrer número de L’Arjau en format digital:

http://www.guixols.cat/web/files/arxiu/arjau/20110802pd_arx_arjau_64.pdf

Si ho voleu, també podeu consultar la pàgina general de l’Arxiu Municipal dedicada a L’Arjau a la següent adreça:

http://www.guixols.cat/web/cultura/arxiu-municipal/larjau-revista-cultural.html

 

El més llegit

I després