I després

CONFERÈNCIA SOBRE RAMON LLULL D’AMICS DEL MUSEU

Compartiu aquesta història

L’Associació Amics del Museu anuncia que “aquest any es celebra el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull (Palma, 1232 – Tunis, 1316), un dels autors catalans més prolífics de tots els temps i segurament el més conegut a nivell internacional.
Paradoxalment, a casa nostre és poc conegut. Per això hem cregut que és necessari potenciar uns actes que portin al millor coneixement d’aquest mallorquí universal.
El nostre petit gra de sorra consistirà en celebrar una jornada dedicada a la difusió de la biografia de Llull i de la seva obra, i, si és possible, una exposició d’ imatges i reproduccions dels seus escrits.
Per això, ens hem posat en contacte amb la senyora Lola Badia Pàmies, llicenciada en filologia hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona, catedràtica de Literatura Medieval i especialista en la figura de Ramon Llull, qui ens vindrà a donar una conferència.
Aquesta conferència tindrà lloc el dissabte 11 de juny, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del Monestir”.
Ramon Llull (Palma, 1232 – Tunis, 1316) va ser un rellevant escriptor, filòsof, místic, teòleg, professor i missioner mallorquí del segle XIII. La seva obra escrita és la més extensa produïda per un sol autor medieval, redactada en català, occità, llatí i àrab. És considerat, juntament amb l’autor del Llibre dels fets, el primer autor literari rellevant en llengua catalana i el primer autor medieval en fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics. També fou el primer a escriure-hi novel·la moral, i un dels primers a fer-hi divulgació científica i tècnica.

 

El més llegit

I després