I després

Condemnen a 7 anys de presó a tres acusats del segrest de Santa Cristina d’Aro

Compartiu aquesta història

El tribunal de la secció tercera de l’Audiència ha condemnat Constantin Alexandru Chiru, Vasilica Toma i Ioanut Curelaru a set anys, sis mesos i un dia de presó per haver segrestat i robat amb violència i intimidació l’assessor laboral de Santa Cristina d’Aro Antonio Faya Benítez. La mateixa sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Manuel Jaén, absol un quart acusat, Nicu Moraru, perquè en el judici no va quedar provat que fos el quart assaltant de l’assessor. Els acusats, però, han estat absolts del delicte de violació de domicili de la víctima.
En la sentència es considera provat que el 18 de desembre del 2007 els tres acusats que ara han estat condemnats, juntament amb un quart que no ha estat localitzat, van entrar a casa de la víctima i, esgrimint ganivets i amenaçant-lo de paraula, li van exigir diners. A la casa, els assaltants no hi van trobar els diners que esperaven i es van emportar objectes de poc valor, 1.000 euros en metàl·lic que la víctima es va haver d’espavilar per aconseguir a través d’una treballadora seva, i un parell de talons bancaris per valor de 2.500 euros cadascun. Aquests talons però els assaltants no els van poder cobrar perquè van ser detinguts un parell de dies després dels fets quan intentaven fer-ho en una entitat bancària de Girona.
Segons la sentència, els assaltants volien emportar-se el cotxe de la víctima en la fugida, però la pròpia víctima els va convèncer perquè no ho fessin oferint-se a canvi de portar-los a Girona ell mateix amb el seu cotxe.
A més del propietari de la casa els assaltants van tenir retingut un treballador d’aquest al llarg de tota l’estona que van passar a la casa. Es calcula que els temps que va durar el segrest de les dues persones va ser de tot un matí i part de la tarda, des de dos quarts de 10 del matí a les 4 de la tarda.
En el judici els tres acusats ara condemnats, van reconèixer l’autoria dels fets si bé amb matisos i van dir que no havien utilitzat ganivets i que no havien privat de llibertat a ningú. El testimoni de l’amo de la casa però, va ser clau perquè el tribunal arribés a la conclusió que mantenia el ministeri fiscal: havien utilitzat ganivets i havien mantingut segrestats l’amo de la casa i un treballador.
D’altra banda, segons la sentència, el testimoni de l’amo de la casa també va ser clau per a l’absolució del quart acusat, Nicu Moraru. L’amo de la casa va assegurar que l’havia vist a casa seva juntament amb els altres i que tots l’anomenaven, però també va assegurar que no era cap dels acusats presents al judici.
el tribunal ha imposat a cada condemnat la pena de 4 anys, 6 mesos i un dia per delicte de segrest en concurs medial amb un delicte de robatori amb violència, i 3 anys més de presó per segrest. (El Punt).

El més llegit

I després