I després

CONDEMNATS 2 FALSOS DENTISTES DE SFG

Compartiu aquesta història

El jutjat penal 1 de Girona ha condemnat dos falsos dentistes que van causar lesions a dos pacients a la clínica dental Rambla de Sant Feliu de Guíxols entre el 2008 i el 2009, segons informa el diari El Punt Avui.
El jutge considera provat que Eva Ferrer Reyes va llogar la clínica, des d’on exercia sense disposar de titulació. També que hi va tenir treballant Mauricio Javier Barrueto Maulen. La sentència condemna Ferrer a 12 mesos de presó per intrusisme i 3 mesos més per lesions causades a una pacient, a la qual haurà d’indemnitzar amb 7.090 euros. D’altra banda, condemnen Barrueto a 12 mesos de presó per intrusisme i haurà de pagar 570 euros a l’altre pacient.
El cas es va destapar arran d’una denúncia que va presentar el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya a Girona, que sospitava que en aquesta clínica hi havia dentistes no titulats.
El jutge considera que la falsa odontòloga va tractar diversos pacients, entre els quals hi ha una dona a qui va fer diverses visites i intervencions. Concretament, tot i no tenir la titulació, Ferrer va tallar-li una pròtesi que portava posada, va anestesiar-la, li va manipular els implants que portava i, fins i tot, li va trencar el cargol d’un dels implants i el va deixar inutilitzable. Com a conseqüència dels desperfectes causats, la pacient ha hagut d’anar a un altre dentista perquè li arregli la boca i s’haurà de gastar 10.500 euros. La víctima ja ha pagat fins al moment 1.290 euros a la nova dentista. Amb la voluntat de reparar els danys causats, la condemnada ha pagat 4.700 euros a la víctima.
D’altra banda, a la clínica, també hi treballava Mauricio Javier Barrueto Maulen, que havia obtingut la titulació a Xile però que, en el moment dels fets, no la tenia homologada. Barrueto va tractar un altre pacient, a qui va treure un queixal.

El més llegit

I després