Una trentena de persones s’han concentrat aquest dijous al matí a la porta de l’Ajuntament durant gairebé tres hores. El col·lectiu estava bàsicament format per delegats sindicals de l’administració pública d’altres municipis. La intenció era portar a terme una concentració, a més d’una assemblea de treballadors de l’Ajuntament, que finalment no s’ha portat a terme, segons el secretari d’acció sindical de la FSC (Federació de Serveis a la Ciutadania) de CCOO, Xavier Lao, perquè set minuts abans de l’assemblea, l’alcalde, Joan Alfons Albó, havia enviat un correu als treballadors adduint que ja s’havia celebrat anteriorment l’assemblea anual.
Els representants sindicals, mitjançant un potent equip de so, han fet diversos parlaments denunciant l’actitud de l’equip de govern, quant a l’aprovació del conveni i a la valoració dels llocs de treball, demanant la dimissió d’Albó i combinant les intervencions amb la Internacional i el cant d’Els Segadors.
Lao ha declarat a la nostra emissora que denunciaran aquesta “intransigència, abús de poder i possible prevaricació” i que continuaran les manifestacions i les mobilitzacions fins les eleccions municipals. Fins i tot una de les activistes ha comentat que assistiran a les portes de l’Ajuntament el dia que se celebri l’aperitiu dels treballadors municipals.
Minuts abans, dins del programa de la nostra emissora “Línia amb l’alcalde”, Joan Alfons Albó, ha declarat que la decisió de l’equip de govern a l’hora de repartir els 200.000 euros del complement específic s’ha fet de forma justa aplicant els paràmetres que altres administracions com la Diputació de Barcelona utilitza per fer aquestes valoracions i que hi ha intervingut més de trenta persones.
Albó ha destacat que no es pot fer un repartiment lineal “com pretén CCOO perquè és evident que una persona diplomada amb responsabilitats no pot estar molt per sota d’un conserge, per posar un exemple, i aquí hi entren altres paràmetres com hores de caps de setmana, perillositat, responsabilitat, etc.”.
També lamentava que quan pràcticament semblava que el mes de maig hi havia consens “tot es va girar, per qüestions personals entre representants sindicals, que han portat a aquesta situació” en la qual cap de les dues parts pensa recular i que sembla ser que el Tribunal Laboral de Catalunya haurà de dir la seva.