I després

Comité d’emergència per fer complir els serveis mínims i contrarestar els efectes de la vaga de recollida d’escombreries a SFG

Compartiu aquesta història

La incertesa de la durada de la vaga d’escombreries, i la proximitat del cap de setmana, ha provocat que l’alcalde convoqués una junta d’emergències per valorar la situació al minut i, si cal, contrarestar els efectes de la vaga indefinida del treballadors de CESPA a Sant Feliu.
Carles Motas es mostrava contrariat per l’actitud dels qui la nit de dijous varen assistir a una junta del comitè de vaga, atès que l’empresa accedia a suspendre la sanció als tres delegats de personal pels fets ocorreguts el 24 de juliol i crear una comissió d’investigació que estudi els fets i decideixi l’existència o no de causes disciplinàries. Una comissió que investigaria dits i fets i els duria a consideració durant un termini de dos mesos i, si en aquest termini les parts no arribessin a un acord, podrien adoptar les accions oportunes dins del marc legal.
Era un gest de l’empresa de retirar la sanció imposada a l’espera de reconduir la situació i que fou una de les peticions que va fer l’Ajuntament a CESPA.
Quan a la mitjanit ja semblava que la vaga es desconvocaria, el comitè va posar damunt de la taula noves reivindicacions en el sentit que no es poguessin contemplar en cap mena d’horitzó possibilitat de responsabilitats penals.
El matí d’aquest dijous, l’alcalde, Carles Motas, ha convocat una junta d’emergències reunint al seu despatx a represnetants de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Brigada Municipal, Cap de Serveis Públics, Responsable de Vialitat i regidors de Vialitat i de Neteja.
L’objectiu estar preparats per a les eventualitats, vetllar pels serveis mínims acordats i contrarestar els efectes de la vaga encara que no en va transcendir la fórmula.
Malgrat tot, es continua amb l’esperança d’acords finals però ja sense mantenir actituds passives i passar a l’acció en cas que la ciutat es vegi desbordada per aquesta situació.
Just quan anava a començar aquesta reunió d’emergència, hem pogut extreure unes declaracions de l’alcalde valorant la situació.
Podeu escoltar també la veu del representant de CCOO, Xavier Vives, a la sortida de la reunió mantinguda a l’alcaldia entre els representants dels treballadors, l’alcalde i alguns portaveus municipals.

Veu Carles Motas (Alcalde de SFG):

[audio:http://www.rsf.fm/audio/vaga_escombreries_4.mp3]

Veu Xavier Vives (Sindicat CCOO):

[audio:http://www.rsf.fm/audio/xavi_vives.mp3]

Ban Vaga

El més llegit

I després