I després

COMERCIAL MARTÍ, EN MANS ANDORRANES

Compartiu aquesta història

El grup andorrà Jocor mantindrà l’activitat dels singulars magatzems de construcció Comercial Martí de Palamós, segons informa El Punt Avui, que, a finals d’abril i després de 32 anys d’activitat, havien presentat concurs de creditors voluntari als jutjats mercantils de Girona.
L’empresa andorrana, que ja pertanyia al mateix grup de compres majoristes que els magatzems del Baix Empordà, va presentar una oferta a la subhasta concursal per mantenir les unitats productives de llauneria i climatització, construcció i l’exposició. En paral·lel, Jocor també oferia subrogar 12 dels 22 treballadors de l’anterior plantilla –amb una mitjana d’edat superior als 45 anys i uns 20 d’antiguitat– que estaven amenaçats d’entrar en un expedient de regulació d’ocupació (ERO).
L’administrador concursal va donar el vistiplau a l’adquisició i, des de l’agost, Jocor, amb més de 50 anys d’experiència a Andorra, ja ha assumit el control de la botiga del polígon industrial de Sant Joan de Palamós, de més de 1.500 metres quadrats. L’empresa pirinenca té força trajectòria en els rams de la lampisteria, calefacció, climatització i energies renovables, però serà el primer cop que tracti amb materials de construcció.
Abans de l’esclat de la crisi, Comercial Martí havia arribat a tenir 62 treballadors contractats i delegacions a Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell, però amb la caiguda de l’activitat immobiliària van haver d’optar per tornar-se a replegar a Palamós.
Pel que fa als nous propietaris, aquests dies ultimen el canvi de la imatge corporativa i dels rètols de les instal·lacions de Palamós, que s’havia endarrerit per les dificultats per trobar instal·ladors durant els mesos d’estiu i que havia aixecat alguns malentesos entre veïns i clients que, tot i els rumors del concurs de creditors i el tancament temporal del magatzem, veien com havia reobert encara amb la marca antiga.
Pel que fa a la plantilla, de moment ja han contractat 4 treballadors més, amb edats que oscil·len entre els 18 i els més de 50 anys. El nou propietari, Jordi Rodríguez Cortell, avança que si el negoci prospera encara caldran noves incorporacions, i es mostra prudent davant la possibilitat d’obrir alguna altra delegació: “Qui molt abraça, poc estreny.”

El més llegit

I després