I després

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques per donar energia al Baldiri i llars vulnerables de l’entorn

Compartiu aquesta història

Aquesta comunitat energètica de 91 panells servirà dautoconsum per a l’escola i 31 famílies vulnerables

Aquest dilluns 29 d’agost ha començat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del col·legi Baldiri Reixach.

El segon tinent d’alcalde, Josep Saballs, explica que “té la finalitat de dotar d’energia fotovoltaica el centre escolar. El sobrant tindrà la capacitat de subministrar energia a l’entorn del centre, tant a les comunitats de propietaris com als habitatges unifamiliars”.

Aquest tipus d’instal·lació és coneguda com a comunitat energètica local, té un cost vora els 44.000€ iva inclòs i està composta, en aquest cas concret, per una administració pública i propietaris privats, mitjançant un conveni.
Es preveu que el dilluns 5 de setembre estiguin col·locades i al llarg de la propera setmana es faci la posada en marxa.

L’actuació està regulada per un projecte a nivell provincial de la Diputació de Girona i l’acompanyament tècnic de l’Oficina de Transició Energètica del Consell Comarcal del Baix Empordà.
Des de l’Ajuntament s’espera que aquest sigui el primer de molts projectes de comunitats energètiques público privades que s’hagin d’engegar al municipi.

Encara està per definir com gestionar el repartiment de l’energia generada, que es farà en col·laboració amb Serveis Socials i l’Oficina Municipal de d’Habitatge.

El més llegit

I després