I després

Comença la campanya de vacunació de la grip a Sant Feliu de Guíxols

Des del dilluns 28 d'octubre s'engega la Campanya de Vacunació de la Grip 2019. A Sant Feliu de Guíxols s'administra al Centre d'Assistència Primària (CAP). Des de la direcció s'aconsella demanar cita prèvia al telèfon 972 32 60 09 o a la recepció del centre.

Compartiu aquesta història

Des del dilluns 28 d’octubre s’engega la Campanya de Vacunació de la Grip 2019. A Sant Feliu de Guíxols s’administra al Centre d’Assistència Primària (CAP). Des de la direcció s’aconsella demanar cita prèvia al telèfon 972 32 60 09 o a la recepció del centre.

La campanya va dirigida als grups amb risc de contraure la malaltia, que són persones que tenen 60 anys o més, sobretot aquells que viuen en centres tancats, també les persones de menys de 60 anys que representen algun risc de patir complicacions derivades de la malaltia de la grip, que és un gran grup que abasta nens i nenes de més de 6 mesos i també adults amb malalties metabòliques com la diabetis, obesitat, insuficiència renal, malalties hepàtiques, neuromusculars, càncer, etc.

També són grup a considerar, totes les persones que tenen un risc alt de patir complicacions, com és el cas dels cuidadors i també altres persones que per la feina que fan tenen la poden contraure i aquest any es fa èmfasi en les dones embarassades.

A més d’aquest col·lectiu, després de l’administració de les vacunes que tanquen el seu termini a finals de novembre, es podran administrar a altres grups que ho desitgin fins esgotar les existències.

Recordem que la grip és una infecció vírica respiratòria que apareix com a epidèmia a l’hivern, generalment a partir de la segona quinzena de desembre. Es transmet d’una persona a una altra per petites gotes expulsades en tossir o esternudar, per contacte oral o de la pell o per tocar o compartir objectes (coberts, gots, etc.) sense haver-los netejat correctament.

El més llegit

I després