I després

Cloenda del Projecte Rossinyol

Compartiu aquesta història

El passat divendres 27 de maig als safaretjos del Puig es va dur a terme la cloenda del Projecte Rossinyol.

A la festa de cloenda, van assistir el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, alumnat i famílies, una representant de la UdG, tutors i direccions dels instituts Sant Feliu i Sant Elm i la coordinadora del Pla Educatiu d’Entorn.

El Projecte Rossinyol que organitza la UdG coordinadament amb l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament: és un projecte de mentoria que consisteix en acompanyar a nens/es de secundària per ajudar-los en el seu procés d’inclusió social i cultural i afavorir la seva millora de les competències lingüístiques. El projecte de mentoria s’ha dut a terme des de Novembre fins a Maig, i s’ha treballat un a un entre mentor universitari i alumne de l’institut.

Segons explica Calabuig, “es porta a terme des de la facultat d’Educació i Psicologia de la UdG i consisteix en parelles lingüístiques. Als estudiants de tota la Universitat de Girona se’ls hi ofereix la possibilitat de ser parella lingüística d’alumnes d’instituts que acaben d’arribar al nostra país i que encara no parlen gairebé el català. D’aquesta manera a través de xerrades, jocs o trobades, i publicant tot a través d’una xarxa privada, es van explicant entre ells les activitats que fan”.

Forma part del Pla Educatiu d’Entorn on el departament d’Educació de la Generalitat ha fet una aportació econòmica per la seva execució.

El més llegit

I després