I després

CIU PROPOSA LA PACIFICACIÓ DEL TRÀNSIT AL VOLTANT DE LES ESCOLES

Compartiu aquesta història

En el darrer ple ordinari el Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU) va presentar una moció sobre pacificació del trànsit al voltant de 4 escoles de Sant Feliu de Guíxols , una proposta neix d’un estudi encarregat a finals del 2014 a una empresa especialitzada en pacificació del trànsit a través de la subvenció del Pla de Barris, que Dolors Ligero va afirmar “que fou consensuat amb veïns i AMPAS i que d’acord amb ells, s’havia de materialitzar l’estiu de 2015”.
En la nota enviada als mitjans apunten que “atès que l’actual govern no ha posat en marxa els canvis proposats, CIU ho ha presentat com a moció”. El govern hi va votar en contra tot i que va dir que realitzaria alguns del canvis proposats.
Ligero en la seva exposició va enumerar els objectius de la proposta de pacificació:
-Millorar els accessos i la seguretat vial a l’entorn de les escoles Sant Josep, Cor de Maria, Gaziel i Escola de Música.
-Prioritzar la circulació invertida al carrer Hospital restringint el pas de vehicles.
-Donar resposta a la necessitat d’accessibilitat amb vehicle als Jutjat, la farmàcia i les escoles.
– Obrir una zona de càrrega i descàrrega per als establiments comercials a l’entorn de la Placeta Sant Joan.
Afirmava que “les propostes presentades donen resposta a totes aquestes necessitats oferint solucions imaginatives, fàcilment aplicables sense excessiva despesa i totalment reversibles doncs no es preveu fer cap actuació urbanística. A més, l’estudi preveu l’ ampliació de la zona d’aparcament a la carretera Girona amb la creació de 35 noves places en ple centre ciutat”.
Entre les mesures proposades destaquen:
-La redefinició de l’àmbit entre la placeta de Sant Joan i el carrer Mercè amb canvi de sentit a la carretera Girona entre la placeta i el carrer Jofre que seria només de sentit ascendent, creant noves places d’aparcament.
– Invertir el sentit del s carrers Capmany i Mall per accedir als nous aparcaments .
-Invertir el sentit del carrer Hospital entre el carrer Capmany i l’Avinguda Juli Garreta per dissuadir el trànsit de pas per aquest vial.
-Reducció de la velocitat als carrers Nou del Garrofer, Algavira, Sant Domènec i Creu trencant repetidament la prioritat de circulació a les diferents interseccions per obligar als vehicles a aturar-se abans de creuar.
-Nova tanca per tallar el trànsit al carrer de la Creu en horari d’entrada i sortida d’estudiants.
Es considera que “amb aquests canvis, s’estableix una ruta principal d’accés a l’escola Sant Josep a través del carrer Mercè obrint una nova zona d’aparcament a la Ctra. de Girona i per tant suprimint la possibilitat d’aparcament a la Placeta Sant Joan i ampliant l’espai peatonal fins la cruïlla amb el carrer Ferran Romaguera”.
L’accés a la farmàcia Sallés i comerços de la Placeta Sant Joan per a vehicles comercials es faria entrant pel carrer Mercè, girant a la dreta pel carrer Capmany i a l’esquerra pel carrer Hospital.
L’accés al Jutjat i l’Escola de Música es faria a través del carrer Capmany amb sortida pel carrer Hospital cap a l’Avinguda Juli Garreta, aconseguint que el trànsit rodat pel carrer Hospital i Placeta Sant Joan, quedi molt limitat i els vehicles passin a ser “convidats” i els peatons “anfitrions”.

Premeu a sobre dels arxius per ampliar:

planol 1

planol 2

El més llegit

I després