I després

CIU CRITICA EL RETARD EN EL PLA DE BARRIS

Compartiu aquesta història

El grup municipal de Convergència i Unió ha enviat una nota als mitjans en la qual critica el retard en la pròrroga del Pla de Barris, qüestió que va estar tractada en l’apartat de precs i preguntes del passat Ple Municipal del mes de febrer amb acusacions mútues entre membres de l’anterior govern i de l’actual. La versió de CiU queda recollida en el següent comunicat:

“TRES MESOS DE RETARD EN LA PRÒRROGA DEL PLA DE BARRIS
Amb 2 mesos de retard, el govern municipal comença a tramitar la pròrroga del Pla de Barris que havia finalitzat el 31 de desembre passat i no serà afectiva fins a finals de març 2016.
El retard en la seva aprovació ha impedit que es poguessin contractar 4 persones a través del Servei Català d’Ocupació, 100% a càrrec de la Generalitat per a poblacions amb Pla de Barris vigents, i que es puguin demanar cursos de formació gratuïts per a aturats com s’havia fet en anys anteriors.
La pròrroga 2016-2018, manté l’import total del projecte 5.669.031,24 €, dels quals ja s’han executat 2.636.141,43.-€, però modifica els imports d’algunes de les actuacions, per exemple: El govern vol potenciar les actuacions a la Plaça Alabric per complir amb el programa electoral de TPSF, tot i que no estava dins les primeres prioritats fitxades pels veïns.
El 2011 vam engegar un procés de participació ciutadana per decidir les actuacions urbanístiques que tindrien preferència dins el Pla de Barris. Dins la legislatura anterior es van fer totes les actuacions marcades pels veïns com a prioritat 1, excepte el carrer St. Martirià, que el maig estava en procés de contractació i el govern actual només ha executat un tram. Entre el segon grup de prioritats, es troben la urbanització de la Plaça del Nord, carrer Huguet i carrer Nou de Sant Antoni (tots 3 amb el projecte fet i finançament reservat, però pendent de les obres del carrer Sant Martirià, per evitar problemes de mobilitat dins el barri). I també dins d’aquest segon grup de prioritats hi ha els carrers: Metges, Sta. Llúcia, Sol, Baixada Metges, Alba, Sta. Magdalena, Nou del Garrofer i St. Bonaventura. És dins el grup de prioritats 3 que trobem la Plaça Alabric, que el govern vol prioritzat per davant de tots aquests carrers.
De fet els veïns no han estat consultats ni informats d’aquesta modificació en el pla econòmic del Pla de Barris, tot i que la participació ciutadana en la presa de decisions és condició imprescindible de la subvenció del Pla de Barris.
En el darrer ple municipal, el grup municipal de Convergència i Unió va votar a favor de la pròrroga del Pla de Barris, però remarcant la importància de no deixar de banda el procés de participació ciutadana en la presa de decisions en les actuacions a portar a terme en aquest àmbit”.

 

 

 

El més llegit

I després