I després

Celebrat el VII Seminari de Ceràmica Negra amb el Museu d’Història i l’Escola Massana

Hi han participat alumnes de les especialitats d'escultura, mur i disseny del centre barceloní

Compartiu aquesta història

A principis d’aquest mes d’abril ha tingut lloc la setena edició del seminari de Ceràmica Negra que està impulsat per l’Escola Massana de Barcelona i el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

A les sessions hi ha participat alumnat de les especialitats d’escultura, mur i disseny del centre barceloní, amb els professors Matilde Grau i Martí Bover.

El seminari va començar amb una immersió en el patrimoni arquitectònic de Rafael Masó a Girona, S’Agaró i Sant Feliu de Guíxols, amb la idea de tenir de referent “a un dels arquitectes renovadors de les arts i tècniques tradicionals” destaquen des del museu. Jordi Colomeda, tècnic del Museu d’Història, ens parla de com s’han esdevingut les jornades.

L’alumnat també ha pogut conèixer el fons de ceràmica del Museu de Sant Feliu, la tècnica de la ceràmica negra amb el ceramista guixolenc Ricard Campos de taller Kypsela, i l’ús de motlles amb peces originals de Masó conservades a Ceràmiques Marcó de Quart.

Pel que fa a les visites complementàries que s’han fet a la ciutat-jardí de S’Agaró, obra de Masó, com també a la Casa Masó de Girona, s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó.

El més llegit

I després