I després

Celebrada la Jornada de Turisme Inclusiu per millorar l’experiència dels visitants amb diversitat funcional

Compartiu aquesta història

Aquest dijous al matí s’ha celebrat a Sant Feliu la tercera edició de la Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà impulsada pel Consell Comarcal. El seu objectiu és continuar sensibilitzant i conscienciant el sector turístic de la importància de treballar per un turisme inclusiu a la comarca, perquè així les persones amb diversitat funcional puguin visitar els municipis amb comoditat. L’alcalde, Carles Motas, que va obrir les jornades, explica que des del consistori ja fa temps que es treballa per adaptar els espais públics a les persones amb dificultats de visió o mobilitat.

 

Durant la jornada també s’ha fet un taller per explicar quina és la millor manera de tractar, per exemple, a una persona amb discapacitat visual, per oferir-li una atenció de qualitat. També s’hi han tractat les novetats del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, que aquest any fa un pas endavant integrant la discapacitat cognitiva. Per tant, els establiments i serveis turístics ja poden certificar-se amb el segell comarcal en aquest àmbit.

Entre les accions que hauran de dur a terme els negocis per obtenir el segell, s’inclou l’adaptació del contingut del seu establiment o servei turístic amb pictogrames i lectura fàcil, per ajudar les persones que tenen trets de l’espectre autista o discapacitat intel·lectual. Entre els ponents es trobava la Fundació Vimar, que ha parlat sobre el turisme inclusiu de proximitat.

 

El més llegit

I després