I després

Celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols

Aquest dimecres 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, van tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols un seguit d’actes per celebrar la jornada. La pluja i el vent van ser presents en els tres grans actes programats a l'aire lliure. Si bé hi havia estones de sol, sempre acabava sortint la pluja al darrer moment o apareixien instants puntuals de fort vent.

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, van tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols un seguit d’actes per celebrar la jornada.
La pluja i el vent van ser presents en els tres grans actes programats a l’aire lliure. Si bé hi havia estones de sol, sempre acabava sortint la pluja al darrer moment o apareixien instants puntuals de fort vent.

Així va passar al cementiri, on a les 9 del matí es van reunir nombroses personalitats del món de la política, a més de desenes de persones, en l’acte institucional més primerenc de les comarques gironines per homenatjar qui va ser el president de la Generalitat a l’exili, Josep Irla, enterrat a Sant Feliu.

A la imatge, d’esquerra a dreta, la directora territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta; el director de Serveis Territorials del Departament de Presidència a Girona, Raül Morales; i el Delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila.

 

Les institucions catalanes van realitzat una ofrena floral davant la tomba de Josep Irla, amb el president del Consell Comarcal, Joan Loureiro, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

Les males condicions meteorològiques van permetre una treva per poder fer els discursos, on els diferents representants van expressar la reivindicació de la figura històrica del president Josep Irla com a exemple a seguir en l’acció política en una crida a la unitat d’acció, un missatge que van compartir tots els dirigents.

L’acte previst a la Plaça del Mercat 1 d’Octubre es va traslladar al pati de l’Ajuntament, on desenes de ciutadans van escoltar els parlaments de l’alcalde Carles Motas i la regidora Núria Cucharero.

 

A les onze del matí s’havia de realitzar l’acte a la Plaça del Mercat 1 d’Octubre, però una pluja inoportuna minuts abans va fer canviar l’escenari per l’interior de l’Ajuntament. A dins, la regidora de Promoció, Núria Cucharero, va llegir un poema de Cesare Pavese traduït per Oriol Junqueras, que versava sobre la solitud i la reclusió.

D’altra banda, la Sala de Plens del primer pis estava oberta i es podia contemplar la senyera de Rafael Patxot, restaurada ara fa quatre anys. El tercer acte a l’aire lliure, l’ofrena al bust de Josep Irla a la Rambla Generalitat, també va estar amenaçat per la pluja però es va poder realitzar. Una cantada conjunta d’Els Segadors va culminar la jornada.

Els actes institucionals van acabar a la Rambla de la Generalitat, on es van realitzar parlaments i es fa fer l’ofrena floral al bust del President Josep Irla.

 

El més llegit

I després