I després

CARNAVAL 2018 AMB EL SOPAR DE COLLES

Compartiu aquesta història

El sopar de colles del passat dissabte 3 de febrer va tenir un moment de record per Eugeni Bigas, impulsor de l’empresa Nou So i recentment desaparegut a Sant Feliu de Guíxols amb una edat molt jove, 29 anys. Totes les colles de Sant Feliu li van fer un llarg i sonor aplaudiment després de passar el vídeo on apareixien fotografies seves i la seva implicació amb Sant Feliu. La majoria de les colles i nombroses iniciatives ciutadanes tenien en Eugeni Bigas el seu referent en temes de so, llum i espectacle. Ulls plorosos i paraules entretallades, molta emotivitat, i un llarg aplaudiment, quan la família i amics propers van pujar a l’escenari per rebre l’homenatge de tothom.

Hores abans, el Carnaval de Sant Feliu de Guíxols va arrancar des de la plaça Salvador Espriu amb la sortida de la Bomba, un element amb una història d’anys, que tradicionalment s’utilitzava per anunciar els balls i festes de la ciutat.

La colla dels Kintus, que l’any passat van ser els Reis Carnestoltes, van ser els encarregats de traspassar-la a la colla de les Esponges, que ho seran enguany. Tot, amenitzat per la música i ambientació de Pep Callau i Pepsicolen, així com la banda Percussió Ganxona, que van traslladar tota la comitiva fins a l’envelat del Guíxols Arena, lloc del sopar.

Allà, a l’envelat, fins a 1200 persones s’havien apuntat (el mateix nombre de places que es van establir al pavelló l’any anterior).

Durant el sopar totes les colles portaven el seu “uniforme” oficial, el jersei polar amb el seu color identificatiu.

Ja en el torn de parlaments oficials els qui primer van parlar van ser els qui fins l’any passat van ser els reis de la festa, els Kintus. Posteriorment, el qui serà el nou rei, Jose Cabrera, va fer el seu primer discurs oficial.

Minuts més tard es van presentar les dues noves padrines del Carnaval 2018 (es distingeix cada any les persones de les colles que fan tasques com cosir i confeccionar les disfresses de les colles), i enguany van ser Montse Arasa de la colla dels Esventats i Mercè Bohigas dels Marrecs.

Com es comentava anteriorment, en un emotiu torn final es va recordar la figura de l’Eugeni Bigas amb un vídeo amb la seva trajectòria professional.

Com a ell li agradava fer, en molts concerts i espectacles on participava, ell es feia una selfie on es veia el públic de fons. Aquesta vegada es va voler fer igual, amb els amics, alcalde i regidors, familiars i públic, des de l’estima més absoluta.

Passat ja aquest acte inicial, i pensant en la Rua de divendres, el carnaval guixolenc del 2018 ha batut rècord d’inscripcions a la Rua amb un total de 4.022 participants i 63 colles procedents de 14 poblacions diferents.

La Rua del Divendres 9 de febrer començarà a les 18h i seguirà l’itinerari ‘històric’: des de la carretera de Girona, cantonada amb la Rbla. Joan Bordàs (zona esportiva Vilartagues) fins acabar davant del mar (final de la Rambla A. Vidal) on hi haurà la carpa de protocol i autoritats.

 

El més llegit

I després