I després

CARLES MOTAS, XERRADES A NEBRASKA

Compartiu aquesta història

Ens topàvem amb alguns posts a les xarxes socials on veiem al regidor guixolenc, Carles Motas, fent xerrades en alguna aula nord-americana i varem contactar amb ell per conèixer els motius del viatge i les activitats que hi portava a terme.
Motes ens explica que es troba a Omaha (Nebraska), on hi va viure uns anys al temps que estudiava a la seva universitat, la qual cosa li va reportar amics i companys que feia molts anys que no veia, dels quals alguns ara són professors universitaris.
Destaca que les notícies del procés català en particular i de la política espanyola en general han arribat fins aquells territoris però els hi faltaven detalls i el van convidar a fer una conferència-col·loqui que va titular “A new Spain or a new State in Europe? the process for independence of Catalonia”.
L’experiència del passat divendres a la universitat va funcionar i està fent tres intervencions més durant aquesta setmana (dues a la Universitat de Nebraska a Omaha, una a Methodist College i una altra a Creighton Prep). La majoria dels alumnes són estudiants d’espanyol i altres que estan estudiant “International Studies” i les conferències són bilingües.
El regidor explica que explica els nostres costums, tradicions, origen de la senyera, la llengua, la identitat catalana i com s’ha arribat a la situació actual.
Comenta que ha pogut connectar amb una candidata a les eleccions legislatives de l’estat de Nebraska, Gwenn Aspen, el marit de la qual té un programa de política a la ràdio local d’Omaha, la situació a Catalunya a dia d’avui, assegurant que es mostren a favor que els pobles es puguin expressar a través de les urnes.
Finalment avança que en aquesta estada, que suposadament eren unes vacances, ha pogut lligar la visita d’un grup d’estudiants a Sant Feliu pel mes de juny de 2015, desviant-los uns dies a Catalunya del viatge que tenen programat a Salamanca. Es tracta d’un viatge que aporta tres crèdits als estudiants que combinaran les vacances amb les classes que espera que es puguin oferir en algun espai de la ciutat.

El més llegit

I després