I després

CANVI DE LA CALEFACCIÓ DEL TEATRE-AUDITORI

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana els tècnics de l’empresa Novinet estan procedint a canviar els aparells de climatització del Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu. Es tracta d’una desitjada actuació pels espectadors i protagonistes de les activitats que s’hi realitzen regularment i que l’actual govern es va proposar com a prioritat.
En poc més d’una setmana es substituirà del tot una maquinària que ja es va adquirir de segona mà a principis dels anys 90 i que presentava deficiències notables, sobretot pel llarg temps que ha estat en funcionament, i que amb el pas dels anys havia quedat obsoleta i fallava de forma continuada.
El nou sistema de climatització, amb dos potents aparells situats a cadascun dels extrems de la cabina (part superior del teatre) i uns aparells a les immediacions, es connecten al sistema de conductes existents. Val a dir, que en les obres de canvi i substitució de maquinària s’ha optat per netejar aquestes canalitzacions.
La substitució de l’aparell permetrà gaudir de calefacció a l’hivern i d’aire condicionat fred a l’estiu, a diferència del que passava fins fa pocs dies, on s’havia de cobrir aquesta deficiència amb solucions provisionals, com un sistema d’escalfadors o calefactors pensats pels dies d’actuacions. Però ni així es resolia del tot el problema, ja que durant les funcions s’havien d’apagar, pel soroll que alguns generaven.
El cost de l’actuació se situa en uns 26.000 euros. El regidor de Cultura, Jordi Vilà, ha volgut que aquesta acció fos de les primeres que es fa al teatre. “Sabem que és un recinte que necessita de més inversió, amb més millores en àmbits diversos, perquè el temps ha passat i l’equipament presenta problemes en més d’un lloc, però hem volgut prioritzar i arreglar, d’una vegada per totes, la climatització”. Per Jordi Vilà, “la comoditat de l’espectador és fonamental a l’hora de participar en activitats al teatre, i poder garantir que la temperatura és l’adequada al temps que toca”.

El més llegit

I després