I després

Campanya de donació de sang

Campanya de donació de sang

Compartiu aquesta història

Divendres 8 abril (16 a 21h)
Dissabte 9 abril (10 a 14h i de 16 a 20,30)
Sant Feliu de Guíxols
EDIFICI DE L’ANTIGA AGGLOTAP

Es pot reservar hora al següent enllaç: Apunta’t per donar sang

La reserva d’hora no és obligatòria, però demanem en la mesura del possible fer la reserva per poder controlar en tot moment l’aforament del local. L’hora reservada és orientativa i acceptarem donants sense reserva sempre i quan l’aforament del local ens ho permeti tal i com ens marquen els protocols de Salut.

Les reserves de sang estan més baixes del que és habitual en aquestes dates, especialment del grups 0 i A negatius
L’activitat dels hospitals està augmentant a un ritme superior que les donacions de sang
14 dies després d’haver passat la Covid es pot tornar a donar
Qui hagi passat la Covid ha d’esperar 14 dies per poder donar sang. I qui s’hagi vacunat, pot donar sang el mateix dia sempre i quan no tingui efectes secundaris a la vacuna.
Augment d’activitat:
Durant aquestes últimes setmanes s’ha incrementat l’activitat als hospitals. Tot i que les donacions estan augmentant, no ho fan al mateix ritme que les necessitats dels hospitals. Per això, des del Banc de Sang es convida totes les persones que vulguin donar a que ho facin.
Avui hi ha sang per a les necessitats dels 5 propers dies. L’ideal serien 10 dies. Per poder recuperar el nivell de reserves i tornar a una situació de normalitat, ara calen més donacions.

Calen més donants nous:
Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.
Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
Tenir entre 18 i 70 anys
Pesar 50 quilos o més
En cas de ser dona, no estar embarassada

El més llegit

I després