L’entitat mediambiental Xatrac ha organitzat un nou i innovador camp de treball per a joves de 14 a 16 anys a les aigües de la Costa Brava, que es farà amb el suport de les Vies Braves.  En dos torns de dues setmanes, un grup de 24 nois i noies es convertiran en experts del medi marí i a través de l’observació directa descobriran la riquesa del fons marí i aprendran a difondre-la.
Els participants conviuran plegats, fomentant la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada i a través de l’snorkelling, podran conèixer, descobrir i promoure la conservació del ric fons marí de la Costa Brava.
El camp de treball s’organitzarà en dos torns:
-Grup A – Sant Feliu de Guíxols – del 29 de juny al 13 de juliol
-Grup B – Llançà – del 16 al 30 de juliol
Xatrac proporcionarà als participants el material necessari per a l’snorkelling, així com la formació i les eines necessàries perquè els joves aprenguin les característiques bàsiques del fons marí i prenguin consciència de la necessitat de conservar-lo. A més, els joves crearan un catàleg d’espècies amb fotografies submarines que faran ells mateixos.
També elaboraran un bloc online, faran difusió de la riquesa de la Costa Brava a peu de platja i utilitzant les xarxes socials, organitzaran una jornada de neteja submarina i seguiran jornades de formació tot gaudint d’activitats de lleure.
14.000 metres de viatge submarí és el nom del Camp de Treball que fa referència als primers 14 quilòmetres de Vies Braves que es van obrir a la Costa Brava l’any passat i que aquest estiu superaran  els 20 quilòmetres.
Les inscripcions per als dos torns del camp de treball ja estan obertes. Els interessats poden obtenir més informació o inscriure’s a www.xatrac.org/camp-treball.
Les Vies Braves són els únics itineraris marins que discorren paral·lels als camins de ronda de la costa. Estan senyalitzats i abalisats i permeten que tots els que ho desitgin puguin gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura.
Es tracta de la única iniciativa al món que permet explorar i gaudir del litoral. El projecte promou també la natació en aigües obertes en un entorn ric amb una flora i fauna característiques. La Costa Brava compta aquest estiu amb setze itineraris i més de 20 quilòmetres de recorregut.