I després

CABARET LITERARI A LA CASA IRLA

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte,9 de novembre a les 22:30h.la Casa Irla presenta el Cabaret Literari “Nombres de mujer”. Es tracta d’un recital de cançons amb la veu i paraula d’Àngel Cerdanya «El Sueco», el piano de Josep Maria Borràs i la direcció artística d’Àngela Martínez.
En aquesta peça de cabaret literari es barregen textos i cançons: textos que es canten i cançons que es diuen, versos que parlen de dones, melodies que s’inspiren en dones. S’hi poden trobar diferents estils i gèneres; principalment tangos, però també vals, algun fox-trot, cha-cha, rumba, copla, milonga, samba o havanera. Diferents estils i un denominador comú: les dones i els seus noms. Cada cançó parla, de una forma o una altra, d’una dona, d’un grup de dones o d’un tipus o ideal de dona. Algunes parlen de dones que van existir realment (Malena, Alfonsina, La Teresa). D’altres expliquen una historia fictícia en la qual la protagonista és una dona (Madamme Ivonne) i en altres, un home parla d’una dona i els seus sentiments envers ella (Teresita, Margot, Malena, Nelly). Hi ha cançons còmiques i lleugeres (Chorra, Capullito de Alelí, Enriqueta) i d’altres melancòliques o potser, només potser, tristes (Rosina). Algunes es refereixen a dones misterioses (Mona Lisa, Laura) i a d’altres el títol no és un nom, sinó una descripció (La Niña de la Estación, Rubias de Nueva York) o una situació (En la Puerta de la Gloria se Presentan Tres Mujeres).
Aquestes cançons tenen nom de dona però parlen de tots nosaltres —homes i dones— doncs tots som les dones de les que parlen aquestes cançons: com elles som dolces o tendres o amargues o alegres o tristes. De la mà d’aquestes dones tornarem a sentir i a entristir i a riure amb l’excusa sobtada d’uns Nombres de Mujer.
*Entrada 8 euros.
Més informació trucant a la Casa Irla al tel. 972.11.74.39 o adreçant un correu a casa@irla.cat

 

El més llegit

I després