I després

Bonificació del 50% de l’IBI durant 5 anys també per les empreses que instal·lin plaques solars

Compartiu aquesta història

(Fotografia: Plaques solars col.locades al col.legi Públic Baldiri Reixach).

L’Ajuntament de Sant Feliu va aprovar a l’octubre una modificació que permetrà a partir d’ara bonificar també la meitat del rebut de l’IBI per aquelles empreses i comerços locals que apostin per la generació d’energia neta amb la instal·lació de plaques solars.

Com ja passa amb els habitatges particulars, les empreses podran aconseguir aquesta reducció del 50% de l’Impost de Béns Immobles durant 5 anys sempre i quan aquests panells solars permetin cobrir almenys el 60% de la demanda energètica d’aigua calenta i sanitària de l’immoble.

La mesura entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de l’any vinent, com explicava ahir l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, al línia en directe amb l’alcalde d’aquesta emissora.

 

A banda dels beneficis en la tributació local, els particulars i empreses locals es poden beneficiar dels avantatges dels fons europeus del Next Generation, que tenen línies d’ajuda econòmica per a la instal·lació de panells solars i l’aposta per les energies renovables.

 

En aquest sentit, aquesta setmana una trentena de professionals relacionats amb la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar han assistit a la reunió informativa organitzada per L’Àrea d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament per conèixer com s’articulen aquestes ajudes europees. L’alcalde explica que el consistori ha rebut més de 2 milions d’euros per aquestes ajudes i que en breu també hi haurà una reunió informativa per a la ciutadania en general.

 

Seguir el procediment marcat és necessari per obtenir aquestes ajudes econòmiques i per això els professionals com instal·ladors, arquitectes o enginyers compten amb el suport de l’Oficina d’Habitatge de Sant Feliu.

El més llegit

I després