I després

ACCIDENTS DE TRÀNSIT I NOU RADAR

Compartiu aquesta història

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, segons informa el diari El Punt Avui, va fer ahir un balanç positiu de la reducció de la mortalitat registrada en zona interurbana a la demarcació de Girona el 2013 respecte del 2012. Segons dades del SCT, entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2013 a la xarxa viària interurbana de les comarques gironines hi ha hagut 31 accidents mortals, en què han perdut la vida 35 persones.
La xifra representa un decrement de les víctimes mortals del 16,67% respecte de l’any anterior, en què van morir 42 persones. En aquest sentit, cal recordar que el SCT computa com a víctimes d’accident de trànsit totes les persones que han mort durant les primeres 24 hores després de l’accident.
El director del SCT va avançar ahir també que el nou radar per tram que se situarà a la C-65, entre Cassà de la Selva i Llagostera, està previst que s’instal·li abans del 31 de març. L’empresa adjudicatària ja té el permís per començar les obres, i, per tant, només falta que comencin els treballs. Aquest lector de matrícules no servirà només per multar els que superin el límit de velocitat, sinó per sancionar, també a partir d’avui, els conductors que no hagin passat la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Fins ara, el SCT utilitzava els lectors de matrícula de tot Catalunya per detectar i avisar per carta els conductors que no tenien la inspecció al dia, però ara ja comportarà una sanció econòmica de 200 a 500 euros. Durant el 2013, el SCT va enviar unes 500.000 cartes informatives a conductors que no l’havien passada. En total hi ha 18 lectors de matrícules instal·lats a les carreteres catalanes.

El més llegit

I després