I després

Assalts a cases de SFG en els darrers dies

Compartiu aquesta història

Segons informa aquesta tarda el diari El País, els assalts en habitatges del Baix Empordà no donen treva als Mossos d´Esquadra. Tres lladres encaputxats van irrompre en la matinada del dimecres en un xalet situat en una urbanització de Sant Feliu de Guíxols, van lligar al propietari i el van amenaçar amb una arma blanca per aconseguir la combinació de la caixa forta. L’home, de 65 anys, no va patir ferides greus.
La policia catalana investiga si els autors del robatori són els mateixos que van entrar a la casa de l’empresari i president de la patronal gironina, Jordi Comas, que va morir asfixiat durant l’assalt, el novembre passat.
Els tres lladres van entrar a la casa al voltant de les quatre de la matinada i es van emportar uns 5.000 euros i el telèfon mòbil de la víctima a la urbanització Mas Trempat, en una zona d’habitatges unifamiliars. L’home va aconseguir deslligar-se i acudir a comissaria per donar compte del succés quatre hores després, a les vuit del matí. Els Mossos encara no han detingut als autors de l’assalt.
Diumenge, en el carrer Ginesta de la mateixa urbanització, uns lladres varen entrar en un habitatge però la acció se’ls va tornar en contra quan els residents no només s’hi varen encarar sinó que els varen reduir retenint-los fins l’arribada de la policia que els va detenir.
La policia investiga també si el succés d’ahir està relacionat amb un altre assalt violent ocorregut el passat 23 de desembre, quan uns lladres van lligar i van copejar també a una parella d’ancians a la seva casa de Llagostera.
La comarca del Baix Empordà viu des de fa mesos un episodi d’assalts en habitatges, alguns de gran violència, com el sofert per Comas.
La policia catalana ha reforçat la seguretat al territori i ha declarat una “prioritat” la detenció dels assaltants que van acabar amb la vida de l’empresari. El comandament policial ha seleccionat a diversos agents de les diferents comissaries per reforçar l’equip que investiga aquest succés.
Fa uns dies l’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, va anunciar que posaria cameres de seguretat al centre de Platja d’Aro atès que els delinqüents també estan entrant a establiments en llocs cèntrics com l’Avinguda de S’Agaró en ple centre del municipi.

El més llegit

I després