I després

ARXIVEN LES ACUSACIONS DE PERE LUQUE

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha conclòs l’informe intern que ha estudiat les acusacions de corrupció que l’exedil i empresari ganxó Pere Luque va llançar aquest estiu contra l’arquitecte municipal i dos tècnics més de l’àrea d’Urbanisme, a més del regidor del govern Quim Clarà, segons publica el Diari de Girona. L’informe ha estat elaborat pel secretari municipal, el cap de l’àrea d’Infraestructures i la cap de Recursos Humans, a més d’un arquitecte extern, i conclou que cap de les acusacions de Luque “està fonamentada”, de manera que s’arxiven les acusacions.
Aquest procés va arrencar el 26 de juliol quan Luque va enviar un correu electrònic a diferents edils de l’Ajuntament denunciant presumpte corrupció de tres càrrecs d’Urbanisme. Aleshores, l’Ajuntament va convocar l’exedil per fer una compareixença davant de diversos regidors i el secretari accidental perquè argumentés l’acusació. Les principals acusacions van ser contra l’arquitecte municipal per presumpte tracte de favor a arquitectes amics i empreses en les construccions que feien o en les contractacions de l’Ajuntament.
L’informe elaborat per tècnics municipals és de 15 pàgines, està firmat amb data del 3 de desembre i es tanca amb sis conclusions, la primera de les quals recorda que hi havia hagut un conflicte obert entre Luque i l’Ajuntament per, entre d’altres, aturar-li una obra i retirar-li la terrassa d’un local. Dels tècnics urbanístics, Luque havia posat en dubte la seva contractació, que es conclou que fou “reglamentària”.
El tercer punt pot generar cert conflicte i és la contractació d’un arquitecte per treballs concrets, la dona del qual és funcionària a l’Ajuntament. Les conclusions apunten que “hi ha una discrepància jurídica sobre la concurrència o no de la prohibició de contractar amb l’Ajuntament”. En tot cas, apunta l’informe que els contrac?tes que va rebre l’arquitecte compleixen la legislació i que no hi va intervenir la seva dona. L’informe tampoc veu cap favoritisme en l’adjudicació d’obres a tres empreses que Luque deia que eren beneficiades.
També s’apunta que cap dels acusats per Luque “no han ratificat ni han donat credibilitat a cap de les acusacions” de l’exedil. Finalment, respecte a les acusacions a l’arquitecte que afecten la Casa Rourich, les obres a la urbanització Mas Falgueres o a l’aparcament de la plaça del Puig, l’arquitecte extern afirma que “l’actuació de l’Ajuntament i dels empleats municipals que hi han intervingut ha estat correcte”.

El més llegit

I després