I després

Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat fins el 25 de setembre

Compartiu aquesta història

Des d’avui divendres i fins el 25 de setembre arriba una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat. Les diverses activitats impulsades des de l’Ajuntament tenen l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

La regidora de transports Públics, Fina Cosp, informa de les novetats dels diversos serveis d’autobús.

 

La campanya inclou, avui divendres, el regal d’una planta als usuaris de la Montdela. Així ho explica la regidora de Medi Natural, Marifé Larragay.

 

Les activitats previstes durant la campanya són les següents:

■ Es col·locaran (i quedaran ja permanentment instal.lats) nous aparcaments per a bicicletes: zona de la Piscina la Corxera, zona propera del Centre d’Atenció Primària, immediacions de l’Ajuntament, pista de bàsquet dels jardins Juli Garreta, a la Rambla del Portalet, a la casa Palet.

■ “Silly Walks” en alguns passos de vianants (a prop dels centres educatius i en algun tram del carrer Colom). No us extranyi veure, durant els dies de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, uns senyals “una mica diferents” situats vora els passos de vianants. Es vol fomentar el passeig, el caminar i la vida saludable. Caminar és sa, però … i si es fa amb humor? Als rètols trobareu tres codis QR amb formes divertides de creuar un pas de vianants com ho farien els Monty Python. Si sou agosarats i us agrada el món de les xarxes socials, hi ha un hastag per a l’ocasió (#sillywalkguixols) Consulteu com fer-ho clicant aquí.

■ Estand informatiu al Festival d’Aquí. 24 i 25 de setembre. Temes que s’informaran: carsharing a Sant Feliu de Guíxols, informació dels ajuts en relació a rehabilitació i energia sostenible, presentació de l’Oficina d’Habitatge, estalvi d’energia i altres temes ambientals (gats ferals, biodiversitat…)

■Tancament pas de vehicles. Del 16 al 22 de setembre, les 24h. Es tancarà el pas de vehicles d’un tram de la ctra. de Girona, en sentit baixada, entre la rotonda de la Ronda de Ponent (Joan Camisó) i la Ronda Joan Bordàs. Es permetrà el sentit de pujada. L’espai que queda tallat està pensat per a vianants, patinets sense motors, i bicicletes.

■ Bus escolar gratuït. Exclusivament el divendres 23 de setembre.

■ Bus urbà gratuït. Dissabte 24 de setembre.

■ Regal d’un val per a planta de flor o aromàtica a totes les persones usuàries del bus urbà el divendres 16 de setembre. Fins a esgotar existències. 200 unitats. Es recolliran dies més tard.

El més llegit

I després