I després

ARRENCA LA CAMPANYA DEL PEIX BLAU

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, 17 de maig, a les 11 del matí a la rambla Vidal de Sant Feliu es portarà a terme la presentació oficial de la campanya del Peix Blau Ganxó amb la presencia dels establiments adherits que oferiran al públic, tastets dels seus productes a 1 € (vi o cava inclòs), aquest any amb alguna novetat com es la incorporació del sonso com a producte gastronòmic significatiu de la Ciutat.
Sant Feliu de Guíxols, que històricament es va destacar per la pesca i el suro, continua a dia d’avui lligat a aquest ofici tradicional a través de la Confraria de Pescadors que, conjuntament amb els restauradors i l’administració local, ofereixen una marca exclusiva que durant dècades ha estat promocionada arreu de Catalunya, l’Estat i l’estranger, esdevenint un producte promocional de primer ordre.
Des de l’Ajuntament es considera que “iniciatives com aquesta afavoreixen els restauradors, dinamitzen el sector pesquer i ajuden a donar a conèixer diferents espècies de peix blau als consumidors”.
A més de l’anxova i la sardina, hom pot gaudir del sabor del verat, biso, sorell, bonítol, tonyina, peix espasa, etc., tots ells capturats per una flota d’embarcacions dedicades a la pesca d’encerclament (teranyines) arrossegament (baques) i palangre.
A més, aquest any la Comissió Europea ha donat llum verda al Pla de gestió del sonso, per tal d’assegurar el futur d’aquest tipus de pesca artesanal i el de Sant Feliu, és un dels únics 7 ports catalans en el que és permès el desembarcament i comercialització d’aquesta espècie.
És per això que l’Ajuntament va sol.licitar al Consell Comarcal del Baix Empordà l’adhesió del “sonso” com a marca de garantía “Producte de l’Empordà”.
Us podeu descarregar el llistat d’establiements adherits a la Campanya del Peix Blau i del Sonso http://www.guixols.cat/files/quadriptic_peixblau(6).pdf
Per a l’ocasió s’ha editat un desplegable amb tota la informació de la campanya que trobareu a l’Oficina de Turisme i a diversos establiments de la Ciutat, que també inclou un reposa gots amb una recepta que podeu fer a casa: Suquet de verat amb pèsols i ou dur. La durada de la campanya abasta des del 17 de maig fins el 15 de juny amb menús, plats i tapes de peix blau.

 

El més llegit

I després