I després

Aquest diumenge obre el Thyssen de SFG

Compartiu aquesta història

Aquest divendres s’ha presentat al Monestir de Sant Feliu la segona temporada de l’Espai Carmen Thyssen amb l’exposició Sisley-Kandinsky-Hopper. Col·lecció Carmen Thyssen, amb mig centenar d’obres que, d’entre altres col·leccions, provenn dels Thyssen de Madrid i Màlaga.
A la presentació als mitjans de comunicació, hi varen assistir la baronessa, Carmen Thysen, l’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, el vicealcalde, Pere Albó, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, Antoni Baulida, delegat de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la comissaria de l’exposició, Pilar Giró.
Tots els presents varen mostrar el seu agraïment a la baronessa pel seu altruisme i el recolzament per l’aposta de les administracions en pro de l’art i de la promoció cultural a nivell de Sant Feliu, les comarques gironines i el conjunt de Catalunya.
Fa uns dies publicàvem l’exposició que feia la comissària, Pilar Giró, sobre els continguts i, en aquesta ocasió, vàrem comptar amb la col·laboració de Guillermo Solana, conservador del Museu Thyssen de Madrid que ens aportava la seva impressió.
Solana comentava: “el que he vist ha estat una exposició molt ben plantejada, per al poc espai amb el que es compta, que comença amb la pintura romàntica i, al principi, fa una cosa molt interessant que és comparar la pintura americana del Segle XIX amb la pintura catalana de la mateixa època i es pot comprovar que els paisatges americans i els catalans tenen molts punts en comú i que, després, va avançant en el temps amb l’impressionisme i, anant més enllà, amb obres expressionistes del Segle XX molt audaces fins arribar a artistes com Wassily Kandinsky”.
En referència a la qualitat de les obres declarava que “hi ha peces molt importants que provenen del nostre museu de Madrid i, a més, està molt ben encaixada i realitzada amb molta intenció, atès que pots trobar, en una mateixa paret, tres crepuscles de diferents pintors o bé una magnífica sala de platges on hi ha pintors catalans, francesos i americans amb vaixells de vela. En definitiva, em sembla una exposició deliciosa que esperem que tingui el mateix èxit de la primera, que varen visitar més de 30.000 persones, superant altres exposicions on vàrem aportar obres de la baronessa com les de La Caixa a Girona, Tarragona i Lleida i que és comparable a que es realitzen a les grans ciutats”.
Recordeu que l’exposició es pot visitar des d’aquest diumenge, 14 de juliol, fins al 13 d’octubre de 2013 a les dependències del Palau de l’Abat, al Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El més llegit

I després