I després

Aquest dissabte es presenta la recerca del catàleg raonat de l’artista Josep Albertí

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu presenta la recerca del catàleg raonat sobre l’obra pictòrica de Josep Albertí Corominas, un dels artistes més rellevants de la pintura catalana de la segona meitat del segle XX.

Actualment s’està treballant en la preparació d’un catàleg raonat a partir de la recerca realitzada entre els anys 2020 i 2022 que ha consistit en una ampliació del coneixement sobre el patrimoni de Josep Albertí i en la documentació del màxim d’obra existent, sobretot en la més valoritzada que és la pintura sobre tela. Aquesta catàleg ha de permetre posar en el panorama de la història de l’art català el nom de l’artista “perquè sigui estudiat i valorat en el nivell que es mereix”, destaquen des de l’Àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament.

La presentació, amb entrada lliure, tindrà lloc a la Sala Abat Panyelles, a la quarta planta del Monestir, aquest dissabte a les 11 del matí. Anirà a càrrec de Bernat Puigdollers, que és historiador de l’art i crític, i responsable dels treballs d’investigació i documentació.

 

Com es treballa aquest catàleg raonat

Les tasques que es porten a terme en aquest moment són les de fer una prospecció per poder calcular l’abast del treball total del catàleg raonat. A més de revisar l’important fons del museu guixolenc, Bernat Puigdollers, com a investigador especialista, té l’encàrrec de contactar amb les persones d’edat avançada que varen poder relacionar-se amb l’artista i amb col·leccionistes coneguts, per tal de localitzar el màxim d’obra de Josep Albertí en mans privades.

El més llegit

I després