I després

Aquest dissabte a les 19h presentació del llibre de Matthew Tree “El conflicte inevitable”

Aquest dissabte 8 de febrer a les 19 h a la Casa Irla del carrer de l’Algavira, 65-69 de Sant Feliu de Guíxols presentació del llibre "El conflicte inevitable" de Matthew Tree.

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte 8 de febrer a les 19 h a la Casa Irla del carrer de l’Algavira, 65-69 de Sant Feliu de Guíxols presentació del llibre “El conflicte inevitable” de Matthew Tree.

El conegut escriptor anglès i defensor de la llengua catalana, ha col·laborat en diverses publicacions, emissores de ràdio i televisió tant angleses com catalanes, i ha publicat articles a El Punt, Diari de Barcelona, La Rosa dels Vents, Catalonia Today (diari català en anglès) i ha col·laborat amb emissores de ràdio com RAC 1 o Ràdio Contrabanda. En televisió ha col·laborat en el programa La Cosa Nostra, d’Andreu Buenafuente, i ha tingut un programa propi sobre Catalunya, Passatgers.

Pròleg de Joan-Lluís Lluís

Que la situació actual de Catalunya és excepcional és una evidència fins i tot per als que tallen el bacallà a l’altiplà. El que potser molts no saben és que aquesta situació ha estat d’allò més previsible al llarg de més de quatre dècades. El conflicte inevitable ho explica a través de la mirada d’un anglès que ha observat —i viscut— la realitat catalana des de finals dels anys setanta —amb dinou anys i sense saber-ne res— fins a l’actualitat —amb seixanta anys i sabent-ne alguna cosa. A través de fets objectius i, sobretot, d’anècdotes personals igualment reveladores,Matthew Tree aclareix els motius pels quals el conflicte actual ha estat, des de sempre, inevitable.

«En fi, doncs, no sé què més us puc dir… Que el dia en què Catalunya sigui independent els dos farem cua… l’endemà al matí… per tenir papers que ens permetin deixar de ser estrangers administratius en aquest país… I així serem com els altres catalans… no només pel pensament i les emocions… també per l’administració…l’administració de la república catalana… Iguals, ell, jo i tothom.»

El més llegit

I després