I després

Aquest dissabte 2 de maig comença la primera fase de desconfinament. Consulteu-ne aquí les condicions

Aquest dijous al vespre s’han conegut quines són les condicions de la fase de desconfinament, que seran aplicables a partir d’aquest dissabte 2 de maig a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

Compartiu aquesta història

Aquest dijous al vespre s’han conegut quines són les condicions de la fase de desconfinament, que seran aplicables a partir d’aquest dissabte 2 de maig a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

L’Alcalde, Carles Motas, ha recordat que “cal mantenir el respecte a les franges horàries i sobretot mantenir les mesures higièniques i de distància social, que crec que és important per evitar que tornem a tenir un repunt d’aquesta pandèmia, un repunt que no ens podem permetre” ja que “sabeu que estem molt propers a una època en la que l’activitat econòmica s’ha de reemprendre i no ens podríem permetre haver de fer passes enrere, tornar al confinament”

S’estableixen dues franges horàries diferenciades, una al matí i l’altra a la tarda, perquè els majors de 14 anys puguin sortir a caminar o a exercitar-se de manera individual. Les franges són de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores.
Les persones amb necessitats especials o els majors de 70 anys, tindran dues franges específiques: de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.
Pel que fa als passejos amb menors de 14 anys, ara es limitaran de 12 a 19 hores, mantenint les condicions ja establertes.

Les activitats esportives, que han de ser no professionals, s’han de realitzar sense contacte físic amb terceres persones, només un cop al dia, triant en quina franja horària es fa, respectant les mesures de seguretat i només dins el terme municipal. Aquest esport ha de fer-se de manera individual.

Els passejos, cal recordar que es poden realitzar a un màxim d’1 quilòmetre de casa i triant cada dia només una de les franges horàries. Només s’hi podrà sortir acompanyat d’una sola persona i només en el cas que aquesta sigui una persona amb la que es conviu o un cuidador.

Les persones que mèdicament, i degudament acreditades, hagin de fer esport fora de les franges establertes, aquestes es podran variar adaptant-les a cada cas particular. També es podran adaptar per motius de conciliació, justificats, dels acompanyants de les persones grans, de menors o persones amb necessitats especials.

Es demana evitar els espais concorreguts, com també realitzar parades innecessàries a les vies o espais públics. En tots els casos, s’han de complir les mesures de seguretat, prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.

 

Quines són les excepcions?

•Totes les persones amb símptomes de Covid-19, les que estiguin en quarantena o en aïllament domiciliari de qualsevol tipus.

•Les persones residents en residències de gent gran.

•Tampoc està permès l’accés a instal.lacions esportives tancades ni es poden fer servir vehicles motoritzats o transport públic per anar a fer exercici.

Podeu consultar tota la informació oficial actualitzada al web del govern espanyol si feu clic aquí.

Si teniu qualsevol dubte, podeu trucar al telèfon d’atenció ciutadana de l’Ajuntament, de 9 del matí a 7 de la tarda, de dilluns a diumenge, inclosos els festius: 972.32.70.00.

El més llegit

I després