I després

Apunts del Ple Municipal de dijous a SFG

Compartiu aquesta història

El Ple d’aquest dijous va tenir dos punts calents al principi i al final de les tres hores i quart de durada. El primer fou l’avançament de la moció, pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments que fou recolzat per més d’una quarantena de persones a la sala, que va comptar amb la intervenció de la representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Rosa Llop, en agraïment per la unanimitat del Ple, a excepció del Partit Popular.
Precisament entre els regidors d’ICV i PP, que va dir que “en tractar-se d’una proposta supramunicipal faria la seva intervenció en castellà” hi va haver una discussió a partir de la crida que Joan Prat feia a Òscar Àlvarez per tal que no seguís la dinàmica del seu partir i s’afegís a la resta del Ple, per la qual cosa deia sentir-se impotent i empipat per la actitud del PP, situació que va provocar murmuris i aplaudiments segons les intervencions.
L’altre punt que va trencar la dinàmica del Ple fou la presentació, per part de l’equip de govern i per via d’urgència, de la desestimació del recurs interposat pel Club Nàutic a la sanció per la construcció i ús de la planta intermèdia de l’edifici. El contingut fou llegit pel Secretari i a l’instant es va produir la reacció de Tots per Sant Feliu (TSF) que es queixava pel fet que els grups de l’oposició no disposessin, prèviament, de la preceptiva informació que es sol tractar en comissions informatives o abans del Ple i en demanava un d’extraordinari.
L’alcalde, recusat per TSF en haver estat president del Club Nàutic, havia abandonat la sala i Pere Albó, que va assumir la presidència del plenari, va contestar que, amb la lectura del text per part del Secretar, era suficient ja que la qüestió fa mesos que ha estat tractada i que el que volien els independents era desgastar la figura de l’alcalde. Motas va dir que amb tanta pressa semblava que alguna cosa tenien per amagar i tant el Secretari com Pere Albó varen respondre que era una qüestió de terminis per tal que els recurrents tinguessin l’acord de Ple en les dates establertes.
A partir d’aquí va haver-hi el ja clàssic creuament d’acusacions en el qual se sol recular fins la moció de censura que periòdicament apareix a la sala entre els ex-socis del govern quatripartit i va desembocar en la decisió inèdita en el Ple de negar-se a exercir el vot per part de TSF.
El Ple no va poder fer ús de l’apartat de Precs i Preguntes atès que, com marca el ROM (Reglament Orgànic Municipal,) només pot traspassar la mitjanit el punt que ja s’ha començat a tractar abans de les 00:00 hores.

IC-PP-FACE

El més llegit

I després