El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols va programar la nit de dissabte 26 de juliol un concert dels escocesos Belle and Sebastian (Glasgow, 1996), en una vetllada apassionant, intensa, de ritual i de complicitat públic-artista, segons escriu Pere Carreras: “La banda escocesa, un dels màxims referents de twee-pop independent, va congregar un nombrós públic fidel seguidor de la formació, enamorats de la seva manera d’entendre la música -desenfadada, enjogassada, còmplice, propera-. El cantant semblava un més de la família ‘indie’ concentrada a Sant Feliu.
Això va aconseguir que l’Espai Port fos una bella harmonia entre seguidors i músics.
Uns músics que van estar en tot moment connectats amb la platea plena de seguidors a peu dret, ballant, mentre els de Glasgow es deixaven anar a l’escenari principal del Festival davant del mar.
Peces suaus de lirisme soft donaven pas a composicions més guitarreres, fent un còctel de combinació atractiva per a un públic entusiasta, que demanaven més i més.
En definitiva, un d’aquells concerts en els quals el públic surt amb sensació de ‘joie de vivre’, bon rotllo, sentiment positiu i ment relaxada, tot i la suor provocada pels moments de ball a la platea, provocada per la xafogor que dóna tota zona amb port.
Va ser, així, una relaxing night of Belle and Sebastian; intensa, elegant i memorable”
.
A més d’aquest concert, cal destacar la participació, divendres, de Buenafuente i Berto amb “Nadie sabe nada” i Buenafuente repetia amb Pep Plaza i altres monologuistes a escenaris com la Placeta Sant Joan i Plaça Mercat (Comedy Corner), a més dels músics ganxons en diversos espais, entre els quals s’hi trobaven Alícia Calzada (Village) o els alumnes de l’Escola de Música, per tancar el cap de setmana amb el primer espectacle que va exhaurir les  entrades, l’obra “El crèdit” amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch..