I després

Aprovada una moció de Guíxols des del Carrer per revisar les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

Pels Comuns, cal corregir les disfuncions existents i adaptar la seva situació a la normativa actual

Compartiu aquesta història

El Ple Municipal Ordinari celebrat ahir va aprovar una moció de Guíxols des del CarrerEn Comú Podem en la que es demanava revisar el nombre actual de places reservades per a persones amb mobilitat reduïda, a més de comprovar-ne l’estat.

Segons explica la formació, l’objectiu és “corregir les disfuncions existents i garantir que el seu nombre total i la seva ubicació siguin correctes d’acord amb la normativa”.

Segons expliquen els morats, un estudi que han realitzat “determina que en alguns llocs falten places i que en altres estan mal ubicades”. També destaquen que l’estudi “constata que cal un major control sobre les targetes d’aparcament i les places amb reserva de matrícula”.

En el Ple també es va aprovar una moció de la mateixa formació per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques d’accés a l’Oficina d’Habitage i la Biblioteca. El regidor Jordi Lloveras destaca que amb aquesta aprovació es va cap a una societat més inclusiva.

Pel grup, d’acord amb l’actual normativa, els principals centres d’activitat dels nuclis urbans “han de disposar d’un mínim d’una plaça d’aparcament reservada i dissenyada per a persones amb mobilitat reduïda per cada 40 places o fracció”, independentment dels estacionaments identificats amb placa de matrícula, afirmen.

Els comuns expliquen que “el govern municipal també s’ha compromès a tenir un major control actualitzat sobre les targetes d’aparcament validades a la nostra ciutat” i també a fer una revisió de les places amb reserva de matrícula “per evitar situacions d’usos incorrectes o fraudulents”.

El més llegit

I després