La documentalista guixolenca Anna Vicens està a punt d’estrenar un nou treball que ha estat confegint en el darrer any, sempre amb el suport del seu marit, Toni Ferrer, i de la resta de la família, que porta el títol de “La segona rifa”, així va denominar Agustí Calvet “Gaziel” l’arribada del turisme a Sant Feliu de Guíxols. Segons l’escriptor i periodista guixolenc, la primera fou la de la indústria del suro.

La sensibilitat i el rigor amb què l’Anna Vicens tracta els seus documentals, sempre tenen una destacada assistència de públic i, en principi, estava prevista per aquest dissabte, 17 de juny però, atesa l’habitual assistència de públic a les seves estrenes, s’ha decidit traslladar-la al dissabte, 1 de juliol a les 8 del vespre a la Sala Abat Panyellas del Monestir ja que té més capacitat.

En aquest desè projecte s’ha entrevistat a Alfons Hereu, Àngel Jiménez, Família Lefévre, Josep Andújar, Josep Maria Isern, Jordi Rabell, Lluís José Villa, Lluís Palahí, Marc Auladell, Paquita Llopart, Rosa Bas, Conxita Gafarot, a més del propi Toni Ferrer. Tots ells donen la seva perspectiva sobre el que va suposar el desembarcament del turisme a la ciutat, els avantatges i els inconvenients que va comportar.

En una recent entrevista al diari El Punt Avui, l’Anna Vicens declarava que “sempre ha estat una dèria o mania meva el tema de si Sant Feliu ha perdut identitat. I si era bo o no. Amb l’esclat del turisme, ens vam guanyar bé la vida, però malmenant moltes coses.

Es va créixer massa de pressa i va arribar l’especulació: es va pagar molt per terrenys que no valien cap diner i tothom va anar venent. Però es va construir en llocs on no tocava, com la zona del Molí de les Forques, que gairebé no es veu, al Port Salvi. I els edificis del passeig que han desaparegut. El progrés comporta sacrificar coses, però n’hi ha moltes que s’haurien pogut salvar”.

Si esteu interessats en consultar l’entrevista que va publicar El Punt Avui el passat diumenge 5 de juny, hi podeu accedir a través del següent enllaç: http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1160138-abans-filmar-sortia-molt-car-ara-es-mes-barat-i-facil.html