I després

ÀNGELA RIBAS PREMI DE POSESIA EN ELS RECULL

Compartiu aquesta història

Diumenge passat es varen fer públics els guanyadors de la 53a edició dels premis Recull de Blanes, entre els quals s’hi trobava la ganxona Àngela Ribas, que va aconseguir el premi de poesia Benet Ribas amb el seu treball “El bram dels dies”, que segons declarava a la nostra emissora “conté 39 poemes que són un cant a la vida, a la poesia i a la natura”. El premi està dotat amb 1.500 euros i haurem d’esperar a la festa literària blanenca del mes de març del 2018 per poder disposar físicament d’aquesta publicació.

Àngela Ribas, que l’any 2002 ja va assolir el Premi Betúlia de poesia de Badalona amb “El temps innoble”, és professora de llengua i literatura catalanes a l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols i és llicenciada en filologia catalana per la UAB.

Informava El Punt Avui que la convocatòria ha tingut la participació de 150 treballs presentats per 141 autors i que quatre dels cinc premis entregats han estat per a escriptores.

Pel que fa a la resta de premis, el jurat, presidit per Vicenç Villatoro, va atorgar el de narració Joaquim Ruyra, dotat amb 2.500 euros, a Montserrat Segura, de Figueres, amb el treball de ciència-ficció El contracte Wong.

Natzaret Romero, de Viladecans, amb Irene Polo, la periodista que vesteix de sastre, es va emportar el premi de retrat literari Cornellà-Abril, dotat amb 800 euros.

El premi de teatre Josep Ametller, amb una dotació de 2.000 euros, va ser per a Eloi Falguera, de Terrassa, amb El traspàs, que juga amb les obres d’art que van quedar en un mas de l’Alt Empordà i que un funcionari i dos mossos d’esquadra custodien per entregar a les tropes franquistes.

Després que l’any passat es va declarar desert el premi de teatre, aquesta edició s’ha considerat fer-ho amb el premi de periodisme Salvador Reynaldos, amb dotze obres presentades.

El més llegit

I després