L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aprovarà en aquest ple tres convenis amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, dos dels quals són de continuació dels serveis d’Habitatge i de Borsa de Lloguer ja existents i un tercer per a la posta en marxa del servei d’Ofideute. Aquest servei té com a finalitat l’assessorament i mediació en problemàtiques de deute hipotecari i, en aquests moments, únicament el tenen signat sis municipis de Catalunya i quatre consells comarcals. Segons el regidor d’Habitatge Joan Vicente, aquest conveni és “una demostració més del compromís del govern municipal i de l’Ajuntament en conjunt amb les polítiques d’habitatge, en
un moment d’extrema gravetat per a molts ciutadans en relació a aquest
dret. Un compromís malgrat no ser una competència municipal i tot i la
disminució de recursos que arriben per a aquesta finalitat.”

Centenars de milers de persones han perdut les seves cases els darrers anys a causa dels  desnonaments, fruit d’una llei hipotecària obsoleta, d’unes pràctiques bancàries agressives si no fraudulentes i d’una manca d’ intervenció per part dels poders públics per resoldre el problema.

Fins ara les úniques persones que, de forma col·lectiva han treballat per aturar aquest disbarat, han estat els propis  perjudicats. Així van néixer  les Plataformes d’Afectats per la  Hipoteca (PAH)  ,que estan lluitant per aconseguir posar fi a aquest estat de coses.

Plataforma Afectats per la Hipoteca

Us demanem que assistiu a l’acte que el dijous, 27 de novembre es farà a la biblioteca municipal a les 19:30 h. per presentar la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) a la nostra ciutat. Hi intervindran Marta Afuera, portaveu de la PAH de Girona i el Síndic de Greuges municipal, José Luis Mayo. Pretenem que aquesta presentació sigui la llavor d’una PAH a Sant Feliu de Guíxols, que les persones afectades s’organitzin per  defensar-se tot seguint el camí que altres ja han iniciat.